Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

документалната поредица на ТВ СКАТ "Джон Лоутън представя"



19 Май 2009, Вторник





Легендарният рок изпълнител- вокалист на групата "Юрая Хийп" пристига отново в Бургас, за да продължи заснемането на четири нови филма от документалната поредица. Той ще кацне на летище Бургас днес, 19 май. в 19.30 ч. Режисьор на поредицата е Мартина Чачевска. Снимките на филма ще бъдат в общините- Приморско, Царево, Созопол и Карнобат. Филмите показват как изглежда страната ни през погледа на един чужденец. В тях се акцентира на древната история на различните градове, природните им красоти, фолклора и гостоприемството на сърдечните хора живеещи в тях. На 19 май от 11.00 ч. рок изпълнителя ще заснеме началото и края на новия филм.  Той ще се снима на Вр. Китка. Джон Лоутън ще кара "Лада Нива. На 21 май от 10.00 ч. в Джон Лоутън ще присъства на тържествената сесия в Община Приморско, а от 12.30 ч. ще бъде гост на чужденци, които живеят в с. Веселие. Отново в Община Приморско от 20.45 ч. , рок изпълнителя ще демонстрира танцови умения на площада в морската община. Той ще играе традиционно българско хоро. От 21.00 ч. Лоутън ще се наслади на традиционни нестинарски игри, отново в Приморско. На 22 май от 9.00 ч. в Резово джон лоутън ще се запознае със живота на българите през социализма. Малко по- късно същия ден в Ахтопол, възрастен човек ще му разкаже за спомените си. От 18.00 ч. ще присъства на откриването на новия кабинет на кмета на Община Приморско, а час по- късно ще направи и интервю с градоначалника- Питко Арнаудов. На 23 май от 9.00 ч. Джон Лоутън ще посети с. Кости. А от 13.00 ч. същия ден ще посети етнографска сбирка в с. Бродилово, и се готви типични български ястия в селото. От 16.00 ч. ще посети морската градина в Царево, и ще направи интервю с кмета на морската община- Лилян Димова на пристанището. На 24 май от 9.00 ч. Джон Лоутън ще присъства на тържествата, организирани от Община Бургас по случай денят на славянската писменост и култура, ще направи и разширено интервю със заместник- кмета по образованието на Община Бургас- госпожа Стоянка Ананиева. Отново на 24 май от 10.30 ч. Джон Лоутън ще се вклъчи в празничното шествие в Карнобат. А от 12.00 ч. ще звеме интервю от кмета на Карнобат- Георги Димитров. А от 13.00 ч. ще посети църквата в Карнобат и ще посети изложба- картините от пленера за Карнобат на местния художник- Бенчо Обрешков. 

Водещ на документалната поредице на филмите на ТВ СКАТ е Джон Лоутън. Той участва и в изготвянето на сценария. Сам намира и интересни и любопитни факти за страната ни. Фронтменът на легендарната рок група е обиколил света с концерти, но признава че като България втора няма. За филмите ще бъдат заснети интервюта не само с българи, а и с чужденци, заселили се в общините Приморско, Царево, Созопол и Карнобат. Документалната поредица е предназначена не само за зрителите от странат. Филмите на ТВ СКАТ ще достигнат до цяла Европа и други части по света. 

Вече има един готов филм от телевизионната поредица. Този за Бургас. Филмът има образователна цел. Той съдържа ценна информация за историята, традициите на морския град, както и за живота на хората в Бургас- през миналото и в наши дни.  Той ще се излъчва и в училищата на цяла бургаска област. Кметът на Бургас- Димитър Николов получи пръв нулевия брой на първия филм от документалната поредица "Джон Лоутън представя" по повод рожденния си ден.  


Прочетено: 6583 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
самолет коледни песни Spirit of Burgas Spirit of Burgas КАЩА 20КМ ОТ БУРТАС спретната къщурка Странджа, Бръшлян Художник Велодорожка Конкурс прическа Бургас 2009 Пътна помощ Хебел ремонтира,кормилна система
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development