Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Председателят на Народното събрание Георги Пирински се срещна с президента на Словения Данило Тюрк



20 Май 2009, Сряда



Президентът на Словения прояви интерес към участието на България в процесите на сътрудничество в Югоизточна Европа и в Черноморския регион и оцени като важна ролята на страната ни за развитието на тези процеси.

Председателят на Народното събрание Георги Пирински се срещна на 19 май 2009 г. с президента на Словения Данило Тюрк, който е на официално посещение в България.


Георги Пирински приветства словенския държавен глава и определи визитата му като навременна и ползотворна. Той подчерта, че тя е продължение на установените добри традиции в двустранните отношения, в които важно място заемат и връзките между националните парламенти на България и Словения.


Председателят на парламента запозна Данило Тюрк със законодателната дейност на 40-то Народно събрание, като открои, че и за парламента, и за обществото като цяло, приоритетни остават предизвикателствата, свързани със световната икономическа криза, които според него изискват внимателен анализ и отговорни действия. Той изтъкна, че 2009 г. е юбилейна за парламентарната институция, тъй като се навършват 130 години от Учредителното народно събрание и приемането на Търновската конституция.


Президентът на Словения прояви интерес към участието на България в процесите на сътрудничество в Югоизточна Европа и в Черноморския регион и оцени като важна ролята на страната ни за развитието на тези процеси.


В отговор председателят на българския парламент подчерта, че Народното събрание е домакин на Регионалния секретариат за парламентарно сътрудничество в Югоизточна Европа, а страната ни провежда последователна и ангажирана политика за укрепване на регионалното партньорство. Георги Пирински заяви, че за да бъде оползотворен в максимална степен потенциалът на региона, е необходима активна политика за развитие на регионалната транспортна инфраструктура, в това число – за изграждането на стратегическия транспортен коридор номер 8.


Процесът на утвърждаване на демократичната визия за Европейския съюз и ефективното функциониране на институциите на Съюза в интерес на европейските граждани бе също важен акцент от разговора на председателя на Народното събрание и президента на Словения.



Прочетено: 2165 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
витраж5 kq димитров ден тръби и инсталации Ето го Немо бургаска среща Кавказка иглика АНГЛИЯ Учебници CALLAN метод Флора Бургас 2009 Близо до жп гарата Летния театър на Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development