Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Очакват се над 2000 доброволци за Националния ден на природните паркове - 23 май



22 Май 2009, Петък



Над 2000 доброволци ще подкрепят инициативата Национален ден на природните паркове на международната природозащитна организация WWF, която се осъществява в партньорство с GLOBUL и администрациите на 11-те природни парка в страната и GLOBUL.

Над 2000 доброволци ще подкрепят инициативата Национален ден на природните паркове на международната природозащитна организация WWF, която се осъществява в партньорство с GLOBUL и администрациите на 11-те природни парка в страната и GLOBUL.
Доброволците ще участват почистването на 11-те природни парка на България на 23 май 2009 г. (събота). Те ще обновяват и парковата инфраструктура на някои от най-популярните туристически маршрути и места за отдих в България. За всички тях са осигурени необходимите инструменти и помощни средства.

Чуждестранни дипломати в България, както и популярни лица от телевизионния екран, спорта и театралната сцена ще се включат и с личен пример в инициативата на WWF.

Посланикът на Великобритания Стийв Уилиамс, тенис звездата Маги Малеева, телевизионният и радиоводещ Ники Кънчев и журналистът от bTV Венелин Петков ще помагат в Природен парк Витоша.

Актьорът Филип Аврамов, познат от „Царете на комедията”, отново ще бъде посланик на Природен парк Българка край Габрово.

Певицата Ваня Щерева за втори път ще участва в почистването на Природен парк Русенски Лом.

Журналистът от RE:TV Иван Бедров отново ще бъде посланик на Природен парк Персина край Белене.

Синоптикът на bTV Станислава Трайкова ще бъде доброволец в Природен парк Рилски манастир.

Ръководителят на консулски отдел на посолство на Германия Волфганг Вендел ще е посланикът на Природен парк Врачански Балкан.

Вики от група «Мастило» ще помага в Природен парк Шуменско плато.

Фотографът Александър Иванов, автор на изложбата „360 градуса България”, ще бъде посланик на Природен парк Сините камъни край Сливен.

Синоптикът на bTV Христина Балийска ще помага в Природен парк Беласица.

Актьорът Асен Лозанов от бургаския театър ще бъде посланик на Природен парк Странджа.


Доброволците ще се събират на следните места:

За Природен парк Беласица - на стадиона в гр. Петрич от 9 ч.

За Природен парк Българка има осигурен транспорт пред Областна управа, Габрово от 10 ч. или направо от 10,30 ч. на южния паркинг на комплекс "Етъра".

За Природен парк Витоша – в местността Дендрариума от 10 ч. Мястото е край шосето от Бояна за Златните мостове. Има разклон за Копитото наляво, а Дендрариума е на това място, но надясно. Стига се с кола, с маршрутка 10 от Руски паметник или пеша от Княжево за около час.

За Природен парк Врачански Балкан – пред Природозащитен център "Натура" на Червения площад на Враца от 9,30 ч.

За Природен парк Златни пясъци има два сборни пункта - Аладжа манастир и ресторант "Горски кът" от 10 ч.

За Природен парк Персина – пред посетителския център на парка в Белене от 10 ч.

За Природен парк Рилски манастир е осигурен транспорт от автогарата в гр. Рила от 8,30 ч. или направо на Кирилова поляна след Рилския манастир от 9,30 ч.

За Природен парк Русенски Лом има осигурен транспорт пред Градска библиотека в Русе от 9.00 ч. или направо от 10.30 ч. пред археологическите резервати Ивановски скални църкви и Средновековен град Червен.

За Природен парк Сините камъни – пред информационно-посетителски център на парка в Сливен, в началото на Хайдушката пътека от 9 ч. или от 10 ч. на Карандила пред хотела.

За Природен парк Странджа има осигурен транспорт от ул. Булаир в 8.30 ч. или направо в село Младежко от 10 ч.

За Природен парк Шуменско плато – пред информационния център на парка от 10 ч.


Инициативата Национален ден на природните паркове на WWF се организира за втори път - първото й издание беше през 2007 г. Природните паркове Витоша, Рилски манастир, Златни пясъци, Врачански Балкан, Русенски Лом, Странджа, Шуменско плато, Българка, Сините камъни, Персина и Беласица представляват най-голямата защитена територия в България и годишно се посещават близо 10 милиона пъти от хиляди туристи. 




Прочетено: 4544 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Кукерландия 2011, Ямбол камини ремонт носачи Весела Бургас, ФЛОРА 2009 Египет Духовности изгрев бл.29 вх.7 Община Бургас БГ СМЕШКИ Есен 2011 /Парка срещу Окръжна болница/ Флора Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development