Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Нов парк за отдих на малки и големи в Меден Рудник



22 Май 2009, Петък



Проектът е по капиталовата програма на Община Бургас и е на стойност около 800 000 лв. Изпълнител на обекта е фирма „Борела” ЕООД, а строителните дейности на парка са завършени само за 5 месеца. На площадките са монтирани 4 комбинирани детски съоръжения за пързаляне, промушване, катерене и люлеене, 4 двойни люлки, въртележка, клатушка и съоръжения за фитнес на открито. Те са изработени изцяло от дърво и метал. Казано по друг начин - още хляб за мангалите

Нов парк ще забавлява деца и родители в най-големия бургаски жилищен комплекс „Меден Рудник”. Той е резултат от цялостно благоустрояване и озеленяване на вътрешно-кварталното пространство заключено между блоковете 411, 412, 413 и 414 в зона „А” на „Меден Рудник”.
Паркът ще бъде открит с официална церемония от кмета на Община Бургас Димитър Николов на 25 май /понеделник/ от 12.00 часа.
Теренът на междублоковото пространство с площ от 15 дка доскоро бе използван единствено за поставяне на стари метални гаражи, изхвърляне на отпадъци и паркиране на автомобили върху зелените площи. Сега на мястото на неугледната поляна са изградени 4 детски площадки, много алеи и 3 нови паркинга с капацитет от 120 паркоместа.
Проектът е по капиталовата програма на Община Бургас и е на стойност около 800 000 лв. Изпълнител на обекта е фирма „Борела” ЕООД, а строителните дейности на парка са завършени само за 5 месеца.
На площадките са монтирани 4 комбинирани детски съоръжения за пързаляне, промушване, катерене и люлеене, 4 двойни люлки, въртележка, клатушка и съоръжения за фитнес на открито. Те са изработени изцяло от дърво и метал.
Четирите площадки са пригодени за деца на различна възраст – една площадка за игра на деца от 3 до 6 г., две за деца от 6 до 12 г. и още една за деца от 12 до 18 г. Според изискванията за безопасност две от площадките са изградени на пясъчна основа, а другите две – върху специално гумирано покритие.
Новият парк е с улеснен достъп за хора с физически увреждания  и майки с детски колички, тъй като алеите са изградени с наклон от 70 %.
Всичко това аранжирано с поставената нова паркова мебел, включваща пергола /подвижен покрив, сенник/, градински пейки и кошчета за отпадъци ще превърне пространството в любимо място, както на живеещите около него, така и на всички жители на „Меден Рудник”. 


Прочетено: 2534 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Аз в Лондон Лутън газ 2 Земя на хоризонта Нова професия БСУ Във висините Великденско яйце морето и ние Рози Бургаският мост тръби и инсталации
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development