Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Леви партии подписаха областно коалиционно споразумение в Бургас



25 Май 2009, Понеделник



Подписаното днес споразумение е поредното доказателство за консолидираното ляво пространство, допълни представителят на ПП „Движение за социален хуманизъм” доц. д-р Маргарита Терзиева.

Областните ръководства на БСП, Партия Български социалдемократи, Партия „Движение за социален хуманизъм”, Партия „Рома”, Комунистическата партия на България и Земеделски съюз „Александър Стамболийски” подписаха коалиционно споразумение за съвместно явяване на изборите за ЕП и Народно събрание, предаде кореспондентът на Агенция „Фокус”. Левите партии ще се явят на предстоящите избори под формата на „Коалиция за България”. Председателят на Областния съвет на БСП- Бургас Пенко Атанасов каза, че форматът „Коалиция за България” е доказал във времето, че е работеща коалиция, поставена на солидни и здрави основи. Партиите, движенията и гражданските организации в нея споделят основни ценности и принципи за приоритетите на лявата управленска програма и социална отговорност. „На тази база „Коалиция за България показа”, че е работеща и жизнена”, каза Атанасов и допълни, че е уверен, че този формат е наистина работещ. Той допълни, че в споразумението е поет ангажиментът на областно равнище да бъде създаден политически съвет, в който ще влязат по двама представители от всяка политическа сила, който ще има предимно координиращи и консултативни функции. Споразумението е отворено за сътрудничество и взаимодействие с други парии и сдружения, като присъединяването на нови членове на областно ниво ще се взема с консенсус от Политическия съвет. Георги Никилов от Земеделски съюз „Александър Стамболийски” каза, че в исторически план, когато левите сили 1923 година са били разделени, са губили и за това левите сили трябва да са обединени, за да не се губят социалните придобивки .”При нас няма различие, което показва, че в лявото пространство нещата стоят много по- добре отколкото при други сили”, каза още Николов. Подписаното днес споразумение е поредното доказателство за консолидираното ляво пространство, допълни представителят на ПП „Движение за социален хуманизъм” доц. д-р Маргарита Терзиева. Обретен Червеняков от Комунистическата партия на България каза, че са мобилизирани до краен предел и ще работят заедно с колегите си за постигане на победа в региона по време на изборите. Представителят на Партия Български социалдемократи Дина Димитрова каза, че ще продължат да работят в защита на социалните интересите както на работещите, така на пенсионерите и на всички, които имат нужда от социална защита. Христо Ангелов от партия „Рома” , каза че БСП е единствената партия, която защитава интересите на ромите и за това участват във формата на „Коалиция за България”. След изказванията на представителите на партиите пред журналистите бе подписано коалиционното споразумение.


Прочетено: 3395 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
КАРФУР  мебели,кухни,вградени гардероби,спални,легла,секции,антрета,детски стаи,мебели за хола,офис мебел по поръчка жици край пътя Детски къщи Teddys house Мото клуб Рози Мото клуб Кедрите Кокили за Строители и Атракции Пристанище Приморско Конкурс прическа Бургас 2009 В очакване на жертвата
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development