Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Ще раздават пари за Интернет по селата. Широколентовият достъп - фактор за икономически напредък



26 Май 2009, Вторник



Широколентовият достъп - фактор за икономически напредък. Лозунгите по татово време ряпа да ядат на фона на засуканите словосъчетания на днешните хай-тек заглавия. В случая не става въпрос за разришяването на бургаските улици, а за нещо много прозаично - широк път към душите ни.

На 26 май, вторник, от 13,00 часа на адрес Chat.IDG.bg ще се проведе онлайн обсъждане на тема „Широколентовият достъп - фактор за икономически напредък", организирано от ICT Media със съдействието на ДАИТС.

За Европа осигуряването на високоскоростен Интернет е от първостепенно значение, тъй като се оценява като фактор, определящ просперитета и конкурентоспособността на икономиката на всяка една от държавите - членки. Ето защо за развитието на селските и отдалечени райони, включително за изграждане на широколентова инфраструктура, общността ще инвестира 1 млрд. евро.
България е на последно място в Европа по достъп до високоскоростен Интернет. За да се преодолее това изоставане, на първо място трябва да се изгради необходимата инфраструктура. Според европейския план за икономическо възстановяване, за страната ни са предвидени около 29 млн. евро; а по оперативна програма „Регионално развитие" специално за изграждане на инфраструктура в отдалечените райони са заделени 20 млн. евро, които се управляват от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
Като начало на работата по решаване на този проблем се очаква до дни правителството да даде „зелена светлина" с приемането на Националната програма за развитие на широколентовия достъп в Република България, изготвена от експерти на ДАИТС. Общественото обсъждане на програмата приключи в края на април.

Каним ви да се включите онлайн в обсъждането на актуалната тема. Събитието предоставя възможност за среща на бизнеса и държавните институции, които ще коментират какво може да се постигне чрез модела на публично - частното партньрство.

В дискусията ще участват:

Красимир Симонски, заместник - председател на ДАИТС
Камен Рангелов, директор на Дирекция "Политика в съобщенията ", ДАИТС
Петър Статев, председател на българския ИКТ Клъстър
Йордан Попов, Country Manager, Cisco Systems
Иван Димитров, инженер, широколентови мрежи, Ericsson Telecommunications Bulgaria
Боян Захариев, мениджър клиенти "Публичен сектор", Nokia Siemens Networks
Спиридон Александров, държавен експерт, Министерство на земеделието и храните

 



Прочетено: 3791 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
1
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
горноезеровски циганин производител на мебели по поръчка- мебели,кухни,вградени гардероби,легла,секции,антрета,детски стаи,офис на конкурентни цени Нощен Париж от Бутик Конкур глазами зрителя Пролет на село Небе Под И Над Лалета Аз и моя брат  аз с двете  деца и той с неговата си дъщеря Пристанище Приморско созопол Алуминиеви парапети Промоция
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development