Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

БСК предлага електронно обучение за придобиване на сертификата “VCA за основи на безопасността при работа” – задължителен за някои европейски страни28 Май 2009, ЧетвъртъкБългарска стопанска камара е партньор в международна мрежа, в която са включени образователни институции и работодателски организации, създадена с цел да осигури разнообразие от умения и разпространението на пакет за електронно обучение по основи на безопасността при работа.

Българска стопанска камара е партньор в международна мрежа, в която са включени образователни институции и работодателски организации, създадена с цел да осигури разнообразие от умения и разпространението на пакет за електронно обучение по основи на безопасността при работа. 


     Продуктът е разработен в рамките на европейската инициатива SAFESTART (www.safestart.eu), създадена да повиши безопасността на работното място чрез развитието на програма за електронно обучение. Мрежата SAFESTART включва партньори от Белгия, Холандия, Франция, Люксембург, Полша, Малта, България, Гърция, Румъния, Унгария и Турция, и е изградена по програма „Леонардо да Винчи” на ЕС.


     Възможности на продукта

     Потребителят на електронния продукт може да придобие основни познания по достъпен начин и съобразно собственото си темпо, като се подготви за сертификата “VCA за основи на безопасността”, който е задължителен в някои европейски страни. Работници, които търсят работа в предприятие, сертифицирано по безопасност при работа с VCA (сертификат за безопасност на изпълнителя), трябва да имат сертификат “VCA за основна безопасност” (B-VCA), преди да могат да започнат работа. Този сертификат може да се получи чрез успешно полагане на изпит в сертифициран изпитен център. За завършващите училище, временно наетите работници и търсещите работа е трудно да получат достъп до обучение по основи на безопасността при работа, защото нямат работодател, който да организира обучението. SAFESTART цели да предложи това обучение, като го направи по-достъпно посредством интернет.


     Учебното съдържание, включено в електронния пакет, се основава на съществуващите нива за постигане на сертифициране по основи на безопасността (VCA). Курсът е изцяло мултимедиен, като използва в най-голяма степен илюстрации и анимации, интерактивни упражнения и тестове, а освен това е напълно озвучен с дикторски глас и всичко това е с цел да се премине изпит по основи на безопасността. 


      Предимства на e-учението:

Изучаване според индивидуално темпо, избрано място и време;
Започване при различни нива на познание;
Възможност за изпитване на собствените познания;
Възможност за провеждане на курса в учебна среда с помощта на обучаващ.
 

     Налични езикови версии

     Курсът е наличен на български, холандски, френски, английски, немски и полски езици, а през следващите месеци ще бъде достъпен и на гръцки, турски, румънски и унгарски. Той е адаптиран към стандартите и местните правила в страните партньори. 


     Период на тестването

     Всяко училище, служба за временна заетост, фирма и обучаваща организация има право да организира тестове по програмата (виж www.p-i.be). Периодът на тестване приключва на 30.10.2009 г.
Прочетено: 2599 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
МАШИНА ЗА ПЕРДАШЕНЕ НА МАЗИЛКИ ROKAMAT, ГЕРМАНИЯ-2700 ЛВ. Източен лопох цвят Странджански извор Кукерландия 2011, Ямбол xx Община Бургас Машините на Леонардо Селка къща Spirit of Burgas В очакване на жертвата Балчик Театър за драма. опера и балет, Бургас.
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development