Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Детско състезание по пътна безопасност



29 Май 2009, Петък



Детско състезание по пътна безопасност с участието на 70 четвъртокласници от ОУ “Христо Ботев” - Айтос и ОУ “П.К.Яворов” - Бургас ще се проведе утре - 30.05.т.г. от 10.00 ч. на площадката пред Пантеона в Приморския парк. Малчуганите ще премерят познанията си за пътната безопасност и придобитите умения да разпознават рисковите ситуации на улицата с помощта на Инспекторът по превенция към Областна дирекция на МВР -Бургас - Цветелина Рандева.

Детско състезание по пътна безопасност с участието на 70 четвъртокласници от ОУ “Христо Ботев” - Айтос и ОУ “П.К.Яворов” - Бургас ще се проведе утре - 30.05.т.г. от 10.00 ч. на площадката пред Пантеона в Приморския парк. Малчуганите ще премерят познанията си за пътната безопасност и придобитите умения да разпознават рисковите ситуации на улицата с помощта на Инспекторът по превенция към Областна дирекция на МВР -Бургас - Цветелина Рандева.

      Провеждането на детската надпревара е заключителен етап от превантивното обучение на малчуганите, протекло в двете училища през учебната 2008/2009 година с помощта на БЧК - Бургас и фирма “Бова” ЕООД. Инициативата е резултат от подписания дългосрочен договор между бургаската организация на БЧК и фирма «Бова» ЕООД, съобразно който бе поет ангажимент Президентът на фирмата - г-н Вартерес Чулуян да подпомага прояви в обществена полза, реализирани от БЧК - Бургас и Областна дирекция на МВР - Бургас.

     Стартът на превантивната кампанията по пътна безопасност за тази година бе даден с обучителни занимания с подрастващи от бургаските училища и последвалото дарение от страна на г-н Вартерес Чулуян на обучителни табла за седем училища. През месец януари близо 40 петокласници от училище «Добри Чинтулов» спряха около 200 водачи на леки и лекотоварни автомобили, движещи се в двете платна на ул. «Транспортна» в Бургас за да раздадат на всеки от тях стикер с призива «Пази детето!». През март възпитаници от Центъра за работа с деца от улицата - Бургас гостуваха на автосалона на «Опел» и «Шевролет», разположен на ул. «Проф Якимов» № 3 в к-с «Славейков», участвайки в забавна викторина с въпроси за пътната безопасност. Малките палавници, чрез Директорът на Комплекса за социални услуги - г-жа Таня Колева дариха на Вартерес Чулуян, изработени от тях пролетни картички. Работещите в автосалона на «Опел» и «Шевролет» се ангажираха с всяка една от картичките да бъде отличен закупилия автомобил от една от двете марки, като по този начин купувачът да бъде включен в стартиралата през м. януари кампанията «Пази детето!».

     Продължението на бургаската кампания през летните месеци се подкрепя и от традиционната инициатива на Министерство на вътрешните работи, стартираща в навечерието на Денят на детето - 1-ви юни и началото на лятото под мотото : “Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя”!

      При утрешното детско състезание пред малчуганите от двете училища уменията си по оказване на първа долекарска помощ ще демонстрират отборът към Младежката секция на БЧК - Айтос, спечелил призовото първо място в традиционната надпревара на доброволческото сдружение. Демонстрации по майсторско шофиране и ефектът от внезапното спиране ще покажат екипи към фирма “Бова” ЕООД, а в снимките за спомен ще се включат полицаи от сектор “Пътна полиция” към Областна дирекция на МВР -Бургас. За доброто настроение на четвъртокласниците от ОУ “Христо Ботев” - Айтос и ОУ “П.К.Яворов” - Бургас са се погрижили от фирма “Парти сървис - КРИС” с Президент Христина Секлемова и “Хемус марк” АД с изпълнителен директор - Владимир Стоянов.




Прочетено: 3355 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Първа копка Пластири за отслабване Hoodia (Худия) Конкурс прическа Бургас 2009 Графила 2009, Бургас Арина жици край пътя хотел приморец Професиоанални Американски Кокили за Строители Художник Международен Семинар на фризьорите София
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development