Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Марина холидей клуб посреща майстори на палката от цял свят



05 Юни 2009, Петък



52-ма диригенти от 24 държави посрещна поморийския хотел Марина Холидей клуб. В продължение на 12 дни те ще показват уменията си пред авторитетно жури в първото издание на Международния конкурс за оперни диригенти „Син Дунав”.

52-ма диригенти от 24 държави посрещна поморийския хотел Марина Холидей клуб. В продължение на 12 дни те ще показват уменията си пред авторитетно жури в първото издание на Международния конкурс за оперни диригенти „Син Дунав”.

Специално за своите звездни гости от Марина Холидей Клуб подготвят Българска вечер, в която ще промотират страната ни като туристическа дестинация с богато културно наследство.
 
Директорът на Оперно филхармоничното дружество в Бургас Александър Текелиев обясни, че участниците ще се изявяват в три тура. В първия сръг всеки кандидат ще изтегли жпебий коя част от коя опера да изпълни.

Кандидатите ще избират между „Сватбата на Фигаро” и „Селска чест”. 18 от най-добрите ще продължат във втория кръг, на който ще дирижират отново чрез жребий някоя част от „Кармен”. Допуснатите в третия кръг ще трябва да се справят с „Бохеми” на Пучини. На финала ще отидат 4-ма, които вече пред публика ще изпълнят по едно от четирите действия на „Бохеми”. Галаспектакълът ще бъде на 12 юни.

Туровете за младите таланти вече са в разгара си, конкуренцията е голяма, защото освен статуетка и парична награда, призьорите ще получат и ангажименти в престижни оперни театри в чужбина.

За да излязат свежи пред журито, сме осигурили на участниците релакс в спа центъра, вана с луга или морска сол, финландка сауна и класически масаж, ни разкриха от хотела. Част от диригентите се вслушвали в медицинските лица на спа центъра и са се подложили на индивидуално изготвено спа меню, в съчетание със здравословно хранене.

От екипа на хотела споделиха, че повечето от майсторите на палката обаче  прекарвали свободното си време около басейна и в ресторант-барбекюто на хотела. Варварският сач бил един от най-предпочитаните специалитети за изтънчените диригенти, а след неуспешния опит да приемат питие като нашенската ракия, поръчвали предимно Шардоне или Розе.

Снимка:
Антъни Армори, управител на австрийската импресарска агенция B.D.M.I. и съпругата му Елена Платон са впечатлени от престоя си в България, от топлото посрещане и прекрасните условия за отдих в Марина Холидей Клуб


Автор: Росен Топкаров
в-к ФАКТОР



Прочетено: 4393 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Следобедно кафе Стена Miss Sixty Spirit of Burgas Az sym ot Burgas витраж4 ремонт носачи Приятели Черноморец-Поморие КРАСИВИ И ПОЛЕЗНИ НЕЩА! ПОЛКОВНИКА университет
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development