Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

ФИЛМ НА НОВА БЪЛГАРСКА ТЕЛЕВИЗИЯ ПРЕДСТАВЯ СТРАНАТА НА КОНКУРС ВЪВ ВИЕНА



Ключови думи: Филм, конкурс, телевизия
12 Юни 2009, Петък



Филмът «Когато сладките са горчиви» ще представи България на престижния международен конкурс Novo Nordisk Media Prize 2009 във Виена през месец септември. Автор на творбата е д-р Неделя Щонова, водещ на предаването „Преди лекарствата” на Нова българска телевизия (NBT), приемник на „Евроком България”. То стана победител в първия кръг на конкурса, който се проведе на национално ниво. Отличието за най-добро телевизионно предаване го нарежда сред участниците във втория тур.

Филмът «Когато сладките са горчиви» ще представи България на престижния международен конкурс Novo Nordisk Media Prize 2009 във Виена през месец септември.  Автор на творбата е д-р Неделя Щонова, водещ на предаването „Преди лекарствата” на Нова българска телевизия (NBT), приемник на „Евроком България”.  То стана  победител в първия кръг на конкурса, който се проведе на национално ниво. Отличието за най-добро телевизионно предаване го нарежда сред участниците във  втория тур.

„Преди лекарствата” печели за трети път авторитетния приз, който  е признание за обективна журналистика. С него се награждават печатни и електронни издания, които по атрактивен и достоверен начин повишават нивото на информираност за диабета и стимулират превенцията.

„246 млн. души по света имат диабет. На всеки 10 секунди един човек умира от усложненията и двама нови се разболяват. Но  повече от половината от случаите може да бъдат предотвратени и медиите играят съществена  роля за това.  Важно е хората да осъзнаят рисковете, да осмислят и адаптират своите навици и стил на живот”, коментира д-р Щонова.

На тази цел е посветен и филмът "Когато сладките са горчиви". Той вплита откровенията на пациенти и лекари и  е свидетелство, че волята за живот, положителната нагласа и вярата могат да помогнат в борбата с диабета. Доказват го изповедите на участниците. Сред тях са  Панагия, обикновено  момиче от Варна,  и примата на попфолка Тони Дачева, която за първи път в предаването "Преди лекарствата" официално разказва за болестта си, за стреса,  за болката и цената на славата. Серията от интервюта с водещи наши специалист ендокринолози дава подробна информация за всички аспекти на захарния диабет.  Силен, въздействащ, академичен филм, който се гледа на един дъх, бе оценката на  журито.

Освен наградата Novo Nordisk Media Prize 2009, предаването на NBT „Преди лекарствата” получи и още едно отличие в края на месец май. То бе номинирано за награда на Фестивала  за радио и телевизионни програми  "Осмата муза" в раздел раздела „Образователни предавания”, заедно с легендарния Симеон Идакиев. В конкурсната програма участваха 835 продукта, на 56 радио и телевизионни оператора, а „Преди лекарствата” се представи с филма си „Кръв и мед”.  Този филм  и това предаване възвръща достойнството на българския пациент, връща неговата социална идентификация, показва как да се борим в дългосрочен план, ето защо го харесвам много, заяви доц. Георги Лозанов,  председател на журито.

„Преди лекарствата” е една от най-рейтинговите продукции на NBT, която е собственост на Международен панаир Пловдив.

 



Прочетено: 6344 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
1
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
успях! Пластири за отслабване Hoodia (Худия) витраж5 Глухарчета Барселона майк Божидара -спокойствие в морската градина казан с тръжи Pepi жълто и сиво Интернет сайт за Вашия бизнес от Бутик
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development