Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

17 партии и 15 мажоритарни кандидати в битка за Бургас



15 Юни 2009, Понеделник



17 партии и коалиции и 15 мажоритарни кандидати бяха допуснати до участие на парламентарните избори в Бургас от РИК. Крайният срок за представяне на необходимите документи за регистрация беше до 19 часа на изминалата събота.

17 партии и коалиции и 15 мажоритарни кандидати бяха допуснати до участие на  парламентарните избори в Бургас от РИК. Крайният срок за представяне на необходимите документи за регистрация беше до 19 часа на изминалата събота.

Председателят на Районната избирателна комисия Евгени Мосинов каза, че по реда на представяне на документите първи още на 11 юни е бил  регистриран Ивайло Дражев от ПП “Българска социалдемокрация“. Следват Любомир Пантелеев от „Коалиция за България“, Йордан Цонев - ДПС, Мирослав Севлиевски - ПП “Лидер“, Божидар Димитров - ГЕРБ, Павел Чернев - Съюз на патриотичните сили. „Зелените също излъчиха свой мажоритарен кандидат -  Даниела Божинова, която е единствената дама от мажоритарните кандидати“, каза Мосинов. Калин Господинов е издигнат от партия  „Социалдемократи“ , а мажоритарен кандидат на ПП “Атака“ е Волен Сидеров. Георги Манев е кандидат от РЗС, Георги Желязков Бъчваров – Национално движение за спасение на отечеството, Иво Маринов - коалиция „Българска лява коалиция, Вълчо Чолаков „Синята коалиция“, Трифон Грудев - НДСВ и Тодор Николов Батилов от Български национален съюз  Нова демокрация. „Сред тях няма независим кандидат и от общо седемнайсет листи само в десет от случаите мажоритарните кандидати са водачи и на съответни партийни листи“, информира председателят на РИК. Не се дублират кандидатите на „Коалиция за България“. Водач на листата на социалистите е Пламен Орешарски, а мажоритарен - областният управител Пантелеев. Първи в листата на „Ред, законност и справедливост“ е Димитър Абаджиев, мажоритарен е бургазлията Георги Манев. 
РИК е отказал регистрацията на четирима кандидат на само една партия, защото не са представили всичките си документи: заявление за регистрация, декларация за съгласие“. В ЦИК ще бъде извършена втора проверка на всички документи и ще бъде възможно печатане на бюлетините“, каза Мосинов. 
От вчера започна официална предизборна кампания, която ще свърши в деня за размисъл, преди вот за народни представители. Самото гласуване на 5 юли ще се извърши с две бюлетини. „Първата  ще е за мажоритарен кандидат, в която в поредност ще бъдат изписани 15 кандидати с номер на листата пред всяко име и една втора бюлетина за партийни кандидати. Бюлетините няма да се слагат в пликове. Гласуващият ще постави знак на едната бюлетина с петнайсет кандидати и на другата бюлетина с имената на 17 партии и коалиции, като тези, които са участвали в предходните избори, ще запазят номерата си. Гласуваме върху т.н. интегрална бюлетина със знак“, разясни председателят на РИК.

 

ИНФОРМАЦИОННА АГЕНЦИЯ КОМПАС



Прочетено: 4132 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
1
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Залез Конкурс прическа Бургас 2009 Лувъра, Париж - от Бутик Pepi За Майсторите!!!!!!! Воробей от страха полез на стенку Републиканска след ремонта Черноморец Бургас Димитър Николов Бургас., ФЛОРА 2008 Велодорожка
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development