Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Георги Манев: РЗС носи идеите на СЕК



19 Юни 2009, Петък



“България на гражданите и регионите” е политическият проект, към който се присъедини Средна европейска класа с председател Георги Манев. Той подписа тристранно споразумение с РЗС на Яне Янев и Европейски демократичен институт на Димитър Абаджиев на 12 юни, ден преди да се регистрират кандидат -депутатските листи. СЕК е припознала в РЗС и Европейски демократичен институт на Димитър Абаджиев свои политически принципи, затова влизаме в този проект, заяви вчера председателят на СЕК Георги Манев. Към коалицията, съставена от РЗС, Европейски демократичен институт и СЕК за предстоящите избори ще участват още ВМРО, ЕНП, два земеделски съюза, ССД.

“България на гражданите  и регионите” е политическият проект, към който се присъедини  Средна европейска класа с председател  Георги Манев. Той подписа тристранно споразумение с РЗС на Яне Янев и Европейски демократичен институт на Димитър Абаджиев на 12 юни, ден преди да се регистрират кандидат -депутатските листи.
СЕК е припознала в РЗС и Европейски демократичен институт на Димитър Абаджиев свои политически принципи, затова влизаме  в този проект, заяви вчера председателят на СЕК Георги Манев. Към коалицията, съставена от РЗС, Европейски демократичен институт и СЕК  за предстоящите избори ще участват още ВМРО, ЕНП, два земеделски съюза, ССД. 
Коалицията с „Ред, законност и справедливост" напълно отговаря на идеите на Средна европейска класа". Това каза още  лидерът на партията и мажоритарен кандидат от листата на РЗС за Бургас Георги Манев. Според него европейските стандарти в бизнеса и всички условия на живот у нас, които са цел на СЕК, имат пълно приложение в платформата на предизборния проект „България на гражданите и регионите".
Георги Манев подчерта съществените прилики между принципите на коалицията и обявените приоритети на неговата партия. Като такива той посочи представяне на различните съсловия и гилдии в изпълнителната власт, ликвидиране на олигархичния модел на управление и икономиката у нас, подпомагане на културата от бизнеса, създаване на закон за меценатството и като върховна цел - създаване на средна европейска класа в силна и авторитетна държава.
Това са основните приоритети и на партия Средна европейска класа и затова приехме да участваме в този проект, каза Манев. Той допълни още, че в момент на криза трябва да се прилага консервативна политика. Участниците в новата формация ще искат и нова конституция.
Лидерът на СЕК заяви, че сам отказал да бъде поставен на избираемо място в листата на партията на Яне Янев и пожелал да бъде мажоритарен кандидат, за да запази идентичността на своята партия. Той смята, че „Ред, законност и справедливост" ще защитава идеите на СЕК в Европейския парламент заради своята близост с консервативните партии там. Според споразумението СЕК ще участва със съвещателен глас в заседанията на РЗС.
Намерихме общ език с тях, така обяснява Манев своето присъединяване към проекта.
Към общите приоритети на участниците в него са още децентрализация на държавата с цел създаване на реална средна класа, подпомагане на малкия и среден бизнес, защита на националните интереси.

Георги Манев заяви, че СЕК ще продължи да се развива като самостоятелна политическа сила, но проектът, в който се включва сега, ще бъде дългосрочен с намерение да участва и в следващите избори, включително и местни. Мандатоносител на формацията е РЗС, тъй като тя вече е позната в ЕС, уточни Манев. ”РЗС е пълноправен член на Съюза на европейските консерватори. Чрез тяхното лоби в европейските институции и чрез новия политически проект ние можем да създадем истинска средна класа в България”, каза Манев.

Автор: Весела ГОРАНОВА
http://factor-bs.com/news-9385.html



Прочетено: 3533 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Храбрая ворона Бургас, ФЛОРА 2009 pepi Цветы луговые Дива свиня зад решека Димитър Николов Бургаският кей жажда за светлина Четвърти рожден ден Конкур глазами зрителя БИО КАМИНИ МОЖЕМ ДА ЗАДОВОЛИМ ВСЕКИ ВАШ КАПРИЗ лека вечер
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development