Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Започна изграждането на канализация в бургаския квартал „Победа”



22 Юни 2009, Понеделник



От 22 юни започнаха строителните дейности по изграждане на канализация в бургаския квартал „Победа”. Стартът бе даден от кмета на Община Бургас Димитър Николов, който направи първа копка на обекта. На събитието присъстваха още заместник – кметът по строителство Костадин Марков, териториалният директор на „Възраждане” Магдалена Манолова, председателят на Общински съвет – Бургас Снежина Маджарова, общински съветници и жители на квартала.

От 22 юни започнаха строителните дейности по изграждане на канализация в бургаския квартал „Победа”. Стартът бе даден от кмета на Община Бургас Димитър Николов, който направи първа копка на обекта.

На събитието присъстваха още заместник – кметът по строителство Костадин Марков, териториалният директор на „Възраждане” Магдалена Манолова, председателят на Общински съвет – Бургас Снежина Маджарова, общински съветници и жители на квартала.

„Финансирането на проекта не поема изграждането на домовите отклонения, затова Община Бургас отпуска допълнителни средства на стойност 400 000 лв. за тяхното реализиране. Срокът за приключване на строителните дейности е до края на годината”, заяви кметът на Бургас Димитър Николов. Той допълни още, че канализацията ще бъде за отвеждане на отпадъчните, битови и дъждовни води, с което условията за живот в квартала значително ще се подобрят.

Бенефициент на проекта за изграждане на канализацията в кв. „Победа” е Община Бургас. Той е част от проекта „Интегриран воден цикъл на град Бургас” по Програма ИСПА на ЕС. Стойността на целия проект е около 1 600 000 евро.

Проектът предвижда в бургаския квартал „Победа” да бъде изградена канализационна мрежа с обща дължина над 6 500 м. Тя ще обхване общо 24 улици в квартала.

Изграждането й ще има силен екологичен ефект, тъй като ще защити езеро Вая и Черно море от замърсяване с необработени канализационни отпадъчни води, ще подобри качеството на подземните и надземни води, както и събираемостта на отпадните води. 

 






Прочетено: 2983 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкурс прическа Бургас 2009 Индивид в Червено море Истанбул pepi Барселона ЛРД Кокили за Строители!!! pepi Морска градина Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development