Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Що е Хип хоп танц и има ли той почва в Бургас



26 Юни 2009, Петък



Хип хоп е течение в културата, което възниква през 60-те и 70-те години в Ню Йорк, в средите на афроамериканците и латиноамериканците. Хип-хоп е понятие, включващо четири основни елемента: диджействане, графити, брейк танца и рапиране. Като цяло Хип хоп танцът включва многообразие от улични танцови стилове като: брейкинг, попинг, локинг, олд скуул хип хоп /стар стил/, ню стайл /нов стил/, фрий стайл /свободен стил/ и др. Хип хоп изразява духът на улицата или на младите поколения улични бойци, които вместо оръжие носят маратонки и набор от оригинални движения. Бургаският хип хоп не се е родил в Америка, но по дух и творчество до момента надминава останалите подобни проекти в българия.

Хип хоп е течение в културата, което възниква през 60-те и 70-те години в Ню Йорк, в средите на афроамериканците и латиноамериканците. Хип-хоп е понятие, включващо четири основни елемента: диджействане, графити, брейк танца и рапиране.

Като цяло Хип хоп танцът включва многообразие от улични танцови стилове като: брейкинг, попинг, локинг, олд скуул хип хоп /стар стил/, ню стайл /нов стил/, фрий стайл /свободен стил/ и др.

Хип хоп изразява духът на улицата или на младите поколения улични бойци, които вместо оръжие носят маратонки и набор от оригинални движения.

Бургаският хип хоп не се е родил в Америка, но по дух и творчество до момента надминава останалите подобни проекти в българия.

Ето и имената на обичайните заподозрени в танцовото поле: Ню Хоуп Крю от Брейк клуб БЛЯК СТАЙЛ, Форсайт Крю, Форсайт Младши и Мини Крю от Танцова школа ДЮН

/* „крю” означава „екипаж”, „банда”, „група”/

Листът с първи и специални награди на обичайните заподозрени е дълъг. Зад тези постижения стоят изтощителни тренировки и талантът бургаските на ръководители и хореографи. Най-яркото име от тях безспорно е треньорът на НЮ ХОУП и ФОРСАЙТ КРЮ Христо Андонов – Черния. Малките състезатели на Танцова школа ДЮН се тренират от Диляна Бахматова-Игнатова и Петя Попова. 

Който е срещал Черния на репетиция, знае каква енергия е породила хип хоп битките...

Да се танцува хип хоп означава да имаш огромна енергия и желание за битка. Хип хоп е модерната алтернатива на скуката и вредните за здравето практики. Да се въртиш на глава или да си част от група, движеща се с математическа точност е модерен начин да се откроиш културно в мелето от чалга и модни тенденции. 

Бургаският хип и Бургаският хоп са на възраст от 12 до 18 години и в момента се подготвят за следващото Световно състезание. То ще се проведе през Септември в град Калиш, Полша. В него ще вземат участие НЮ ХОУП и ФОРСАЙТ КРЮ.

През 2008 год. Ню Хоуп станаха световни вицешампиони като заеха 3то място в раздел Брейк Денс, а Форсайт Крю - 6то в раздел Ню Стайл на Световния Хип Хоп Шампионат „Бремен Хип Хоп Дейс” в Германия.

През 2009?

Очаквайте!
 
 

Малък календар на отличията през последните месеци:

м. Март

- Национален Квалификационен Турнир по ХИП-ХОП "Ритъмът в сърцето ми" - София.

Първи места във всички възможни категории /Соло жени, Соло мъже, Дут, Малка група и Формация/ и Купата на Българската Танцова Организация за Формация Мини Крю / 9 – 11 год./

м. Май

- БРЕЙК ФЮЖЪН 2009 Шампионат по брейк денс до 18 год.

Първо място за формация Ню Хоуп Крю от Брейк Клуб Бляк стайл.

- Национален шампионат по Хип-Хоп „Got Flow”- Варна

Първо място в категория Малка Група и Купата на Община Варна за цялостно представяне за формация Форсайт Крю

- XI Национален конкурс за класически, характерни, съвременни танци и фрий денс - Бургас

Първо място отборно, 1,2 и 3 място Соло за формация Форсайт Крю 

м. Юни

- Национален квалификационен шампионат по Хип Хоп в гр.София

Първо място в категория Малка Група, както 1,2 и 3 място в категория Соло жени, Квоти за участие в Световния хип хоп шампионат в Полша през м.Септември, както и Купата на Българската спортна танцова федерация за формация Форсайт Крю.

1 място Соло мъже и Купата на Българската танцова организация за Формация Форсайт Младши, 1 място Соло жени и 2 място в категория Малка група за Формация Мини Крю.


Прочетено: 6451 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкур глазами зрителя Стара църква в Созопол Pepi pepi Салат дьо Шоп pepi Един спретната къщурка xx 7 СУЕТНОС
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development