Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

КРИПТИРАНИ КОМУНИКАЦИОННИ МРЕЖИ ТЕТРА И НЕРА, КОИТО ИЗГРАЖДА МВР, ЩЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ ЗА ПРЕНОС НА БИОМЕТРИЧНИ ДАННИ



02 Юли 2009, Четвъртък



Специалистите от дирекция Комуникационни и информационни системи към МВР и партньорите им от фирмите EADS Defence & Security и НЕРА” представиха завършения етап от мрежата за защитени мобилни комуникации (ТЕТРА-мрежа) на МВР.

КРИПТИРАНИ КОМУНИКАЦИОННИ МРЕЖИ «ТЕТРА» И «НЕРА», КОИТО ИЗГРАЖДА МВР, ЩЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ ЗА ПРЕНОС НА БИОМЕТРИЧНИ ДАННИ

Министърът на вътрешните работи проследи демонстрация на възможностите им, след като беше открита базова “ТЕТРА”- станция в Бургас
 

Специалистите от дирекция Комуникационни и информационни системи към МВР и партньорите им от фирмите EADS Defence & Security и “НЕРА” представиха завършения етап от мрежата за защитени мобилни комуникации (ТЕТРА-мрежа) на МВР.

     ТЕТРА-мрежата предлага новаторски услуги за цифрова комуникация и широкообхватна ведомствена система за оповестяване, която осигурява висока степен на сигурност, широко покритие и изключителна надеждност. Системата ТЕТРА предлага функции за предаване на информация, които са далеч над възможностите на обществената радиомрежа за комуникации и гарантира възможностите на българските сили за сигурност да решават и действат въз основа на безпогрешна оценка на всяка извънредна ситуация. Осигуряването на надеждна комуникация за българските сили за сигурност дори и при събития с потенциални вреди за обществените телекомуникационни и информационни системи е съществена предпоставка за техните успешни действия при кризисни ситуации.

     Криптираната мобилна мрежа в момента се използва главно от “Гранична полиция”, скоро и пожарната ще бъде оборудвана с такава техника. Особено важно е, че по мрежата “ТЕТРА” и “НЕРА” ще може да се осигури абсолютна надеждност и бърз трафик за биометричните данни при изработването на новите документи за самоличност, заяви Министърът на вътрешните работи Михаил Миков. Заедно с Директорът на ОДМВР - Бургас Комисар Васил Едрев, те проследиха демонстрацията на възможностите на системата.

     Изграждането на мрежата започва през 2002 г. и е резултат от дългогодишно сътрудничество между българските власти и бизнес направлението „Отбрана и сигурност” (EADS Defence & Security) на Европейската авиационна, отбранителна и космическа компания - EADS. На територията на Областната дирекция на МВР -Бургас е разположен един от досега изградените в страната общо 56 елемента на инфраструктурата на мрежата. В края на декември 2008 г. българското министерство на финансите възложи с договор на EADS Defence & Security доставката на пореден етап от системата - изградена до ключ ТЕТРА-мрежа за целите на българската гранична полиция. Планирано е разширението на мрежата, покриващо 52% от българската територия, да бъде пуснато в експлоатация до края на 2009 г., като покрие Шенгенските зелена и синя граници на България. 

     Мениджърите от двете фирми EADS Defence & Security и “НЕРА” са изразили задоволството си от работа с МВР и са гарантирали максимална сигурност и качество на продукта. Най-големият клиент на тези мрежи се явява Бургаската полицейска дирекция на чиято територията са разположени близо 18 % от изградените мрежи.

     Бургаските полицаи получиха още една придобивка - три мотора “БМВ” за нуждите на “Магистрална полиция”. С мощните машини - 800 кубика, полицаите от звено “Сигма” ще патрулират по магистрала “Тракия” в отсечката до Карнобат, с което се ограничат предприеманите от водачите нарушения.  








Прочетено: 16321 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
ухажване АНГЛИЯ Кайро моите цветя Цъфнали череши есен 01 Хебел ремонтира,кормилна система Кукерландия 2011, Ямбол Ремонтира рециклира носачи шарнирни болтове Арина хотел приморец
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development