Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Солени ветрове ще завеят от „Охлюва” в петък и събота



Ключови думи: Бургас, празници, песен
21 Юли 2009, Вторник



За първи път в Бургас ще се състоят летни празници на изпятата поезия „Солени ветрове”. Те са организирани от Клуба за авторска песен „Кръгът на барда” и читалище „Фар” с подкрепата на община Бургас. Гости на празниците ще бъдат инициаторите на творческата среща "Морски струни" в Несебър - Живка и Иван Ненкови, арт-директорът на "Бардфест Ловеч" Милен Тотев, организаторът на Софийските празници на авторската песен Димитър Христов, организаторът на "Есенни бардове" Разград - Надя Денева, главният секретар на Съюза на българските композитори Стефан Илиев.

За първи път в Бургас ще се състоят летни празници на изпятата поезия „Солени ветрове”. Те са организирани от Клуба за авторска песен „Кръгът на барда” и читалище „Фар” с подкрепата на община Бургас.
Гости на празниците ще бъдат инициаторите на творческата среща "Морски струни" в Несебър - Живка и Иван Ненкови, арт-директорът на "Бардфест Ловеч" Милен Тотев, организаторът на Софийските празници на авторската песен Димитър Христов, организаторът на "Есенни бардове" Разград - Надя Денева, главният секретар на Съюза на българските композитори Стефан Илиев.
Гражданите и гостите на Бургас ще имат възможност да чуят и видят изпълнители с различна творческа физиономия, със свое място в палитрата на българските поети с китара. Сред тях са Славимир Генчев, Ивайло Диманов, Светлана Йонкова, Бойко Георгиев, Румен Спасов и Даниела Пенева, Красимир Кунчев, Румен Николов, Людмил Стойнов,  Красимир Йорданов,  Геновева Цандева, Иво Георгиев, Данчо Йорданов, Иван Шанса от Айтос.
Конкурсът ще има и участие от чужбина в лицето на  Майк Блек от Великобритания. Бургаските бардове ще бъдат представени от популярните Атанас и Светлана Стоянови, Емил Ангелов, Невен Кидеров, Митко Таралежков, Георги и Надя Георгиеви, Веселин Щерев и Христо Граматиков.
Празниците ще се състоят два последователни дни на сцена „Охлюва” - на 24 и 25.07.2009 година /петък и събота/.
Организаторите са дали название на конкурсната програма „Срещу вятъра”. Тя ще започва и двата дни от 16.30 часа.
От 19.30 часа на 24 юли /петък/ ще прозвучат избрани песни на морска тематика “И това наричаме море”, а от 19.30 часа на 25 юли /събота/ е предвиден гала-концертът, на който ще прозвучат наградените песни, както и най-доброто от други изяви на бардовете.
Отличените автори ще бъдат наградени.


Прочетено: 3327 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
1
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Театър за драма. опера и балет, Бургас Ремонтира носачи BMW Летен театър Кукерски карнавал гр. Разлог 2015 - от Бутик Бургас-моста Мой хороший знакомый из Бургаса pepi ТРИ ИГРИВИ БУРГАЗЛИЙКИ камини Парк в Бургас, Младежки дом хубава вечер
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development