Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Използвайте лятото, за да подпомогнете бизнеса си



04 Август 2009, Вторник



Ако дейността на дадена компания не е свързана с обслужване на ваканционни обекти или произвеждане на летни стоки, то лятото е сезонът на по-малко работа, по-малко обаждания от клиенти и поръчки, по-малко приходи. Въпреки това, според специалистите предприемчивите бизнесмени могат да се възползват от спокойствието на летния сезон и да намерят добър начин да подпомогнат бизнеса си.

Ако дейността  на дадена компания не е свързана с  обслужване на ваканционни обекти или произвеждане на летни стоки, то лятото е сезонът на по-малко работа, по-малко обаждания от клиенти и поръчки, по-малко приходи. Въпреки това, според специалистите предприемчивите бизнесмени могат да се възползват от спокойствието на летния сезон и да намерят добър начин да подпомогнат бизнеса си.

Корпоративните  консултанти от Capital Partners също съветват клиентите си да не се поддават на лятната бизнес-меланхолия. Според тях най-добре е мениджърите да се насочат към дейности, които изискват по-малко усилия и свободно време, с което не са разполагали през активния сезон. На първо място техният съвет е компаниите да преразгледат пазарното си присъствие, да преосмислят бизнес-практиките си и да преценят дали не е възможна промяна в бизнес-стратегията им за по-добри резултати. Лятото е подходящо и да се обърне внимание на проекти, които са отлагани и поради липсата на време. Тези идеи може да са свързани с оптимизиране на работата, навлизане в нови сегменти на пазара и дори стимулиране на служителите. Във време на криза, в каквато се намира България сега, подобно алтернативно мислене често се оказва печеливш метод за справяне с трудната икономическа обстановка.

Друго, което препоръчват специалистите  от Capital Partners е да се използва по-свободното лятно време за друг тип комуникация – тази в интернет пространството. Електронните пощи е позната система за поддържане на контакти. Това, което може да бъде подобрено е да се актуализира базата данни от клиенти и потенциални такива. Полезно би било да се започне изпращане на електронни писма до избрани получатели, които в по-забързаното ежедневие на активния сезон нямат време да прегледат предложенията. Блоговете, различните социални мрежи, специализираните интернет-страници са алтернативните начини за интернет-комуникацията. От Capital Partners съветват повечето свободно време да се използва, за да бъдат опознати тези канали, с цел да се прилагат при стартирането на бъдеща маркетингова програма.

Подновяването на връзката с контрагенти, с които отдавна не сте имали контакт, е още един съвет от Capital Partners. Това е добра възможност за неформален разговор с партньори, за обяд или вечеря на открито.

Наемането на стажанти е най-подходящо именно през летния сезон. Те са идеални за подготвянето на нова стратегия, за промяна в пазарното присъствие и визия. Никога не е твърде късно да се намерят добри стажанти, млади и изпълнени с ентусиазъм и идеи хора. Също така, те могат да заместят част от персонала, докато той е в традиционната си лятна почивка. 


Каквито и действия за оптимизиране на дейността  си да предприемат мениджърите, от Capital Partners съветват, те да не забравят своята собствена почивка. Тя ще им помогне да се отърсят от психическото и физическо натоварване на работното ежедневие, което ще бъде предпоставка за по-голяма креативност и нови идеи през активния сезон.



Прочетено: 3207 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
димитров ден пепи Флора Бургас 2009 Лилиум Връзка Бургас, ФЛОРА 2008 ll Стара къща на ул. Мото клуб Бургас, ФЛОРА 2009 Над Община Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development