Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Постът заместник-кмет по евроинтеграция в Община Бургас поема Атанаска Николова



04 Август 2009, Вторник



Новият заместник-министър на околната среда и водите Ивелина Василева символично предаде поста заместник-кмет на община Бургас на Атанаска Николова – досегашен директор на дирекция Евроинтеграция. Това стана в присъствието на кмета Димитър Николов и бургаските журналисти.

Новият заместник-министър на околната среда и водите Ивелина Василева символично предаде поста заместник-кмет на община Бургас на Атанаска Николова – досегашен директор на дирекция Евроинтеграция. Това стана в присъствието на кмета Димитър Николов и бургаските журналисти.
Ивелина Василева заяви, че Бургас продължава да е основен приоритет в работата й и отговори на въпроси, свързани с актуалното състояние на МОСВ.
„Батакът е огромен”, каза тя и сравни ситуацията със завареното в Община Бургас при встъпването й в длъжност като зам.-кмет в края на 2007 г. Според Ивелина Василева в досегашната си дейност министерството е отделяло огромни средства за неприоритетни обекти, например чрез фондовете на ПУДООС. За емблематичен в това отношение тя посочи случая с руенското село Люляково, което има по-малко от 3000 души население, а към него са насочени 43 млн. лв. за изграждане на водоснабдяване, канализация и пречиствателна станция. За сравнение беше даден почти стохилядният Ямбол, който още няма пречиствателна станция.
 „Ивелина Василева спечели много проекти за Община Бургас. В нейно лице даваме скъпа зестра на държавата”, каза кметът Николов при предаването на щафетата, но заяви убеденост, че нейната наследничка Атанаска Николова ще продължи да работи успешно в досегашното високо темпо.
Новият зам.-кмет на община Бургас по евроинтеграция и екология има 3 магистратури – по „Управление на околната среда и устойчиво развитие”, „Биотехника” и „Инженерна екология”.

Атанаска Николова е завършила допълнителни квалификационни курсове по специалностите си в Свободен Университет /VUB/ – Брюксел /Белгия/, Университет “Проф. А. Златаров”-Бургас, ROTEB – Ротердам /Холандия/, Тидуорф Колеж /Великобритания/, Институт по градско планиране – Ротердам /Холандия/, Регионален Екологичен Център за Централна и Източна Европа /Унгария/, СУ „Св. Климент Охридски” – София. В професионалната си кариера Атанаска Николова е заемала длъжностите: ръководител проекти в Асоциация на Българските Черноморски Общини (АБЧО) и Фондация „Зеленият Бургас”, Ръководител на консултантския екип при Изпълнителна агенция  ИСПА – МРРБ, национален координатор и консултант на различни проекти по Програма ФАР, Програма МАТРА на Посолството на Кралство Холандия в България, Програма “Глобална Урбанистична Мрежа” на Комисията на Обединените Нации по Населените Места. Владее английски и руски език.
Атанаска Николова сподели, че една от най-спешните й задачи като зам.-кмет на община Бургас е работата по проекта за изграждане на регионалното депо за отпадъци с претоварна станция към него.
За разлика от Василева, която имаше 100 дни за адаптация, Николова има само десет дни, за да навлезе в работата, заяви кметът Димитър Николов.


Прочетено: 3411 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
газ след кафето Преминаването забранено! Spirit of Burgas ahtopol Учебници CALLAN метод Бургаският кей Извилистая жизнь дерева Катедрала в Париж от Бутик Професиоанални Американски Кокили за Строители
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development