Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

„Кино под звездите” представя „Гуча” – една балканска любовна история



06 Август 2009, Четвъртък



Поредният филм от афиша на кино под звездите в Бургас тази седмица е „Любовен празник – Гуча”. Любовната балканска комедия ще бъде излъчена този петък /7 август/ от 21.00 часа на лятна сцена „Охлюва” в Морската градина.

Поредният филм от афиша на кино под звездите в Бургас тази седмица е „Любовен празник – Гуча”. Любовната балканска комедия ще бъде излъчена този петък /7 август/ от 21.00 часа на лятна сцена „Охлюва” в Морската градина.

Инициативата  „Кино под звездите” – подарък  за жителите и гостите на морския  град, се провежда при вход свободен и е организиран от Община Бургас.

„Гуча”  е част от новата филмова програма на колела – „София филм фест на път” с продуцент Стефан Китанов.

Лентата е копродукция на Германия, Австрия, Сърбия и България с режисьор Душан Милич и е носител на Наградата на публиката на Международния фестивал „София филм фест 2007”, Панорама на „Берлинале 2007”, Награда за филмова музика на Международния филмов и телевизионен фестивал „Златна ракла 2007” и Номинация за композитор на „Европейските филмови награди 2007”.

Действието на филма се развива в сръбското село Гуча, в което се провежда традиционния фестивал за духова музика. Сюжетът представлява една съвременна и комична интерпретация на класическия роман „Ромео и Жулиета”, но в балкански вариант.

И тук героите се казват Ромео и Жулиета и също така се оказват страстно влюбени. Ромео е виртуозен тромпетист и доведен син на шефа на цигански оркестър, а Жулиета е дъщеря на Сачмо – лидер на съперническия бенд от бели музиканти. Сачмо е склонен да превъзмогне предразсъдъците си и да даде дъщеря си на Ромео само, ако последния докаже на фестивала, че е по-добър музикант от него.

Мисията на Ромео – да докаже на бащата на Жулиета, че е подходящ за нея , се оказва трудна, но и комична. Това заедно с великолепната актьорска игра, заплетените ситуации и страхотна балканска музика показва, че филмът не е за пропускане. 



Прочетено: 3290 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
5 Краси Връзка Kapoto Пролет на село Разоран двор, угар pepi Великденско яйце Флора Бургас 2009 Мото клуб
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development