Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Избират инфарктно изпълнител за магистрала Тракия



07 Август 2009, Петък



До две години и половина отсечката Стара Загора – Карнобат на аутобана ще бъде факт, обещаха бургаските депутати от ГЕРБ

До броени месеци да бъде избрана фирма изпълнител за магистрала “Тракия”, а до две години и половина отсечката Стара Загора – Карнобат на аутобана да бъде факт. Това обещаха бургаските избраници в парламента от партия ГЕРБ вчера на бизнесзакуска, организирана от “Дарс Ауто”. Подобни срещи станаха обичайни, но за първи път се отзоваха трима народни представители. Това са Димитър Бойчев, Иван Вълков и Иван Алексиев. Освен тях в дискусията участваха общинският съветник Антоанета Събкова и  журналисти.
Местните депутати се ангажираха пред бургазлии да съдействат за бързото провеждане на задължителните процедури по строителството на магистралата, които всъщност отнемат най-много време. През последните 5 години две правителства не се разбраха как точно да  изградят аутобана – на концесия, с европари или от държавния бюджет. За да се предвижи по-бързо процедурата, на всички служители на НАПИ, ангажирани с проблема, са били спрени отпуските.
В най-бърз срок бургаските избраници обещаха да бъде стартирано строителството на детелината по пътя за Средец, където всеки ден в капан на задръстванията са стотици автомобили.
През есента ще продължи изграждането на мантинелата по пътя убиец Бургас- Созопол. Новото правителство ще започне и процедурата за обхода на Ахелой.
Иван Вълков, който е председател на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения в парламента, коментира, че предстоят основни промени и в Закона за движение по пътищата, както и в този за морските пространства.
“Със сигурност ще бъде променен Законът за движение по пътищата и ще бъде обърнато специално внимание на провеждането на шофьорските курсове”, заяви той.
Според бизнеса проблеми създава Законът за издаване на честоти и мощности на радиостанции в България. Законодателството разрешава изключително ниски мощности и чуждите радиа заглушават българските. Така например по Южното Черноморие радиостанциите улавят само турски честоти, а по Северното само румънски. Депутатите от Бургас обещаха да предложат промени в закона.
Новите народни представители разказаха по нещо от “кухнята” на Народното събрание. Споделиха, че на колегите им от ДПС и Коалиция за България е много трудно да свикнат с новото темпо на работа. Новият правилник например е приет само за две заседания с много повече промени от миналия, който е приеман цели три месеца.

Вестник фактор



Прочетено: 2979 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
газ Вече съм голяма Отровни гъби вместо сняг на Коледа БИО КАМИНИ МОЖЕМ ДА ЗАДОВОЛИМ ВСЕКИ ВАШ КАПРИЗ Spirit of Burgas най-съвестният представител Цвят на череша с пчели Международен Семинар на фризьорите София Гиацинт Строителна фирма ES.TI.&.aDDesign ЕООД
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development