Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Panasonic ще спонсорира екип на Масачузетския технологичен институт, работещ над соларно задвижвано превозно средство08 Август 2009, СъботаКорпорацията Panasonic обяви подкрепата си за екипа Solar Electric Vehicle Team (SEVT) на Масачузетския технологичен институт за създаване на задвижвано от слънчева енергия превозно средство. Подкрепата е за участието на тима в надпреварата Global Green Challenge (Глобално екологично предизвикателство), която ще се проведе през октомври 2009 г. в Австралия. Съгласно споразумението за спонсорство Panasonic ще предостави на SEVT екипа на Масачузетския технологичен институт от своите високоефективни (2,9 амперчаса) литиево-йонни батерии, които да бъдат използвани в разработваното от екипа превозно средство. В замяна Panasonic получава правото да постави своето лого върху корпуса на автомобила.

Високоефективните литиево-йонни батерии на Panasonic подпомагат участието на екипа в състезанието за соларни автомобили Global Green Challenge в Австралия
Корпорацията  Panasonic обяви подкрепата си за екипа Solar Electric Vehicle Team (SEVT) на Масачузетския технологичен институт за създаване на задвижвано от слънчева енергия превозно средство. Подкрепата е за участието на тима в надпреварата Global Green Challenge (Глобално екологично предизвикателство), която ще се проведе през октомври 2009 г. в Австралия. Съгласно споразумението за спонсорство Panasonic ще предостави на SEVT екипа на Масачузетския технологичен институт от своите високоефективни (2,9 амперчаса) литиево-йонни батерии, които да бъдат използвани в разработваното от екипа превозно средство. В замяна Panasonic получава правото да постави своето лого върху корпуса на автомобила. 
Global Green Challenge произлиза от World Solar Challenge (Световно соларно предизвикателство) – състезание за соларни автомобили проведено за пръв път в Австралия през 1987 година. Днес Global Green Challenge включва World Solar Challenge за автомобили задвижвани от слънчева енергия и Eco Challenge (Екологично предизвикателство) за други типове природосъобразни превозни средства в т.ч. задвижвани от горивни клетки, електричество и известните като хибриди (захранвани от смесен тип енергийни източници). 
Екипи от университети, бизнес организации и други групи от цял свят ще се състезават, управлявайки създадените от тях автомобили по трасе, пресичащо австралийския континент от град Дарвин на север до Аделаида на юг, т.е. на общо разстояние от 3021 км. 
Студентският  екип SEVT на Масачузетския технологичен институт ще вземе участие в надпреварата World Solar Challenge с кола, задвижвана от слънчева енергия, използваща литиево-йонните батерии на Panasonic за съхранение на генерираното от соларните панели електричество. Освен това Panasonic ще снабди със своите високоефективни литиево-йонни батерии и тим от японския Токайски университет, който участва в същата категория на състезанието.  
Соларните автомобили са с двигатели, които се задвижват  от електричество, генерирано от слънчеви панели. Остатъчната електроенергия се съхранява в техните батерии (акумулатори). Самите батерии доставят електричество на двигателя, когато на устройството не достига енергията, създадена от слънчевите панели – при облачно време или през нощта. Представянето на соларните автомобили в състезанията зависи не само от възможностите на събиращите слънчева енергия панели, но и от капацитета на батериите им, както и от тежестта на модулите на тези батерии.
Panasonic предоставя на двата екипа от своите модел 18650 цилиндрични високоефективни литиево-йонни клетки, които се монтират в батерийни модули. Същият тип акумулаторни клетки са широко използвани в преносимите компютри. Заради възможностите на тези батерии, които имат високо ниво на гъстота на съхраняваната енергия, те са леки и с висок капацитет, работят по-дълго без презареждане. В крайна сметка и модулите съставени от такива акумулаторни клетки са по-леки от обичайните акумулатори. И двата студентски екипа избраха батериите на Panasonic, тъй като са убедени, че те ще им дадат предимство в състезанието, което ще се проведе при възможно най-сурови атмосферни условия.
Корпорацията Panasonic, отдадена на идеята за защита на околната среда, вярва, че Global Green Challenge й дава възможност да изследва нови сфери на приложение на своите високоефективни литиево-йонни батерии.
Корпорацията  Panasonic е световен лидер в разработването и производството на електроника за нуждите на крайните потребители, бизнеса и индустрията. Базирана в Осака, Япония, компанията регистрира консолидирана нетна печалба от 7.77 трилиона йени (78.4 милиарда USD) за годината приключила на 31-ви март 2009. Акциите на компанията са листнати на фондовите борси Токио, Осака, Нагоя и Ню Йорк (NYSE Symbol: PC).Panasonic

Panasonic

Panasonic

Panasonic
Прочетено: 2651 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
ПАРЦЕЛ В ПАЗАРДЖИК МАРИНА КЕИП wellcome to bourgas Американски Кокили за Строители Странджански извор Барселона Изтравниче Конкурс прическа Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development