Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Бургас вече е част от 100-те национални туристически обекта



18 Август 2009, Вторник



Бургас, България, нациБургас зае полагащото му се място на популярна дестинация в Националното движение „Опознай България - 100 национални туристически обекта“. Отдел „Туризъм” в Община Бургас и Регионален музей – Бургас дълго време настоятелно предлагаха на Български туристически съюз няколко обекта. От тях бяха одобрени два – Етнографският музей в града и Защитена местност „Пода”. От следващата година туристите, набавили си рекламни материали на Националното движение, ще могат да се запознаят с птичето разнообразие на бургаските езера и богатото културно-историческо наследство на региона. Чрез тях те ще научат, че в непосредствена близост до ЗМ „Пода” се намира средновековната крепост Бургос /Порос/, която доказва 20-вековното присъствие на Бургас в европейската история. Етнографският музей на града е разположен в красива стара сграда, непосредствено до храма „Св. Св. Кирил и Методий”, и представя характерните бургаски традиции и бит. онални, туристически, музей,

Бургас зае полагащото му се място на популярна дестинация в Националното движение „Опознай България - 100 национални туристически обекта“.
Отдел „Туризъм” в Община Бургас и Регионален музей – Бургас дълго време настоятелно предлагаха на Български туристически съюз няколко обекта. От тях бяха одобрени два – Етнографският музей в града и Защитена местност „Пода”. От следващата година туристите, набавили си рекламни материали на Националното движение, ще могат да се запознаят с птичето разнообразие на бургаските езера и богатото културно-историческо наследство на региона.
Чрез тях те ще научат, че в непосредствена близост до ЗМ „Пода” се намира средновековната крепост Бургос /Порос/, която доказва 20-вековното присъствие на Бургас в европейската история.
Етнографският музей на града е разположен в красива стара сграда, непосредствено до храма „Св. Св. Кирил и Методий”, и представя характерните бургаски традиции и бит.
Целта на движението „Опознай България - 100 национални туристически обекта е да насърчи туристите да се запознаят с някои от най-значимите туристически обекти в България. Сред тях са културни, исторически, географски, археологически, архитектурни паметници със световно, национално и регионално значение.
Посещението и запознаването с обектите се удостоверява с поставянето на специален печат на съответния обект на определеното за това място в туристическите книжки, които се издават от Българския туристически съюз и се продават в туристическите дружества и в обектите, включени в движението.




Прочетено: 3004 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
ТРИ ИГРИВИ БУРГАЗЛИЙКИ Алеша Конкурс прическа Бургас 2009 Балчик деца Интернет сайт за Вашия бизнес от Бутик Приморско информация    http: //boltmin. blogspot. com/ Лувъра, Париж - от Бутик Истанбул шарено килимче pepi
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development