Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

ТРИМА ВЗЕХА НАГРАДИТЕ ЗА СЪВРЕМЕННО БЪЛГАРСКО ИЗКУСТВО



19 Август 2009, Сряда



GRAVITY CO ЗАКРИХА ИЗЛОЖБАТА С КОНЦЕРТ НА ПРИСТАНИЩЕ ВАРНА Милен Кръстев с проекта „Миленотопия”, Рада Букова с инсталацията „Ниска резолюция” и Венелин Шурелов с „Ортомен” са победителите в конкурса „Награди за съвременно българско изкуство на М-Тел” 2008. Наградите - 2000 лева и откупуване на произведенията им на стойност 5000 лв. - бяха раздадени на официалната церемония на 17 август в склад №7 на Пристанище Варна. Те бяха избрани сред 45 участници в тазгодишното издание на конкурса от шестчленно жури в състав - Елисавета Мусакова, Румен Серафимов, Цветан Кръстев, Валери Чакалов и Марк Гльоде.

GRAVITY CO ЗАКРИХА ИЗЛОЖБАТА С КОНЦЕРТ НА ПРИСТАНИЩЕ ВАРНА 
Милен Кръстев с проекта „Миленотопия”, Рада Букова с инсталацията „Ниска резолюция” и Венелин Шурелов с „Ортомен” са победителите в конкурса „Награди за съвременно българско изкуство на М-Тел” 2008. Наградите - 2000 лева и откупуване на произведенията им на стойност 5000 лв. - бяха раздадени на официалната церемония на 17 август в склад №7 на Пристанище Варна.  Те бяха избрани сред 45 участници в тазгодишното издание на конкурса от шестчленно жури в състав - Елисавета Мусакова, Румен Серафимов, Цветан Кръстев, Валери Чакалов и Марк Гльоде.
Закриването на уникалната по своите параметри изложба, бе ознаменувано с концерт на Gravity Co, който стартира веднага след официалната церемония. Изложбата-конкурс бе открита на 10 юли в зърнен склад, превърнат за по-малко от 2 месеца в уникална модерна галерия, каквато няма у нас.
За повече от месец склад на Пристанище Варна стана един от най-значимите културни и туристически обекти в страната. След успеха на миналогодишното издание в Пловдив, резултатите тази година  надминаха очакванията на организаторите. За период от 39 дни над 15 000 почитатели на съвременното българско изкуство, имаха удоволствието да видят творбите на 45–тe участници в тазгодишното издание на конкурса. Концертите на Лот Лориен и Gravity Co и премиерата на провокиращия пърформанс на Иво Димчев, бяха част от авангардната програма на изложбата-конкурс „Награди за съвременно българско изкуство на М-Тел 2008”.
За първи път организаторите решиха публиката да излъчи свой фаворит, чрез анкетни карти.  Изложбата породи огромен интерес и активност от страна на посетителите. Резултатите от анкетните карти в момента се обработват и името на фаворита на публиката ще бъде известно до броени дни.
Четвъртото издание на изложбата, придобила вече международна популярност, стартира на 10 юли. Поради изключително големия интерес тя продължи една седмица по-дълго от предвиденото. Произведенията на 45-тe автори в конкурса, изкушаваха арт любителите и гостите на морската ни столица. Те имаха възможност да се насладят на инсталации, скулптурни композиции, графични творби, множество живописни платна, художествени фотографии и видео произведения.
Творбите, монтирани на разстояние от стените, което създаваше усещане за триизмерност, бяха разположени на площ от над 2000 кв.м. Мащабността и мобилността на тазгодишната изложба бе обяснена от организаторите с желанието да се търсят пространства, съответстващи на спецификата на арт обектите на художествената сцена в България. Освен с изложбата, всичките 45 художници са представени и в специално издаден каталог.



съвременно българско изкуство

съвременно българско изкуство

съвременно българско изкуство

съвременно българско изкуство

съвременно българско изкуство

съвременно българско изкуство
Прочетено: 4045 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Регулиращи Кокили за Шпакловка и Oкачени тавани созопол Кукерландия 2011, Ямбол Връзка Изпращане... Храм св.св. Кирил и Методий майк Труженики моря Tiffi Shop Жреци на музите 2009 Декоративната кула до хотел
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development