Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

КИТЕН – ЗА ПЪРВИ ПЪТ ДОКОСНАТ ОТ “ЖРЕЦИ НА МУЗИТЕ”



24 Август 2009, Понеделник



Китен се присъедини към красивите кътчета по южното ни Черноморие, където в момента се провежда четвъртото издание на Международния младежки фестивал на изкуствата “Жреци на музите”.

Китен се присъедини към красивите кътчета по южното ни Черноморие, където в момента  се провежда четвъртото издание на Международния младежки фестивал на изкуствата “Жреци на музите”. В прохладната  вечер на 23 август, там се проведе третият микс-концерт в рамките на младежкия форум. Жители и туристи имаха удоволствието да видят и чуят млади самодейни състави и творчески формации от цяла България, а самият концерт впечатли с богато жанрово разнообразие – на сцената се вихриха певци, танцьори и актьори, които не оставиха публиката да скучае за миг. Концертът стартира с изпълнение на фолклорен ансамбъл “Ромбана” – Ямбол, които си заслужиха бурните овации. Последваха ги момчетата от “Етна” – Горна Оряховица, които отведоха зрителите в съвсем различна плоскост – в света на дръзките брейк изпълнения и рисковани, но зрелищни танци. Изненадата на този микс-концерт беше уникалното съчетание между няколко жанра, което се роди първо като идея между самите участници. Така, на сцената пяха и свириха едновременно гъдуларите от Враца, рапърите от “Ню войс” – Враца и певиците от фолклорен състав “Северняче” – Лом. Целият творчески експеримент беше подгряван от Самуил от Стара загора, който се занимава с малко познатия и изключително труден бийт-бокс. За пореден път участниците във фестивала успяха да докажат, че когато на морския бряг, в разгара на лятото, се съберат дръзновени млади таланти, това съчетание ражда много успешни творчески фантазии, много емоции и онова, от което всички се нуждаем – чисто, некомерсиално младежко изкуство.

На сцената  на южния плаж в Китен стана  горещо в реалния смисъл на думата, когато децата от театрална група “ТЕМП” – Враца, нажежиха атмосферата с изпълнения с огнен пой. Огненото шоу, което може да се види всяка вечер на различните сцени по морето, беше не просто рискована гимнастика, а драматургично и творческо подплатено с идеите на това сложно изкуство – да накара хората да мечтаят, да не се боят от стихията на огъня, да се стремят към светлината и пламъка.

Концертът продължи с театрални скечове от група  “Емоция” – Пазарджик и забавни  игри с публиката от младите актьори  от Арт студио “Камбана” – София.

Така и Китен се присъедини към магията, която в момента владее Черноморието – фестивалното изкуство на младите жреци на музите. Следващите микс – концерти ще бъдат на сцените в Лозенец, Приморско, Синеморец, Варвара, а на созополския бряг всяка вечер млади актьори от България и чужбина събират ценителите на театъра под открито небе.


Прочетено: 4556 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
1
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Коктейл Конкур глазами зрителя Сладурани с ЛЕГО Флора Бургас 2009 университет газ 2 бургаска среща Театър за драма. опера и балет, Бургас Богориди, Бургас синьо Йордановден 2011, Бургас - от Тина Списание Влъхвите
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development