Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Международен младежки фестивал на изкуствата „Жреци на музите”



24 Август 2009, Понеделник



Бляскаво и тържествено откриха на 22 август „Жреци на музите” своя четвърти фестивал в Царево. Млади таланти от цялата страна и от чужбина, запалиха огъня на фестивалното изкуство и невероятната лятна фиеста , наречена Международен младежки фестивал на изкуството „Жреци на музите”.

Бляскаво и тържествено  откриха  на 22 август „Жреци на музите”  своя четвърти фестивал в Царево.  Млади таланти от цялата страна и от чужбина, запалиха огъня на фестивалното изкуство и невероятната лятна фиеста , наречена Международен младежки фестивал на изкуството „Жреци на музите”.

След пъстрото карнавално шествие по улиците на Царево, този  тържествен концерт под открито  небе започна и завърши с кръшни български хора, пред многолюдна публика, събрана на централния площад в красивото морско градче.  Ямболските момичета от фолклорен ансамбъл „Ромбана”, севернячетата от Лом, гъдуларите от Враца, заедно пресъздадоха магията на хубавата българска песен.

Истински фурор  предизивка петминутния бийт-бокс на Самуил от Стара Загора, който накара публиката да се присъедини в ритмичния водовъртеж на хип-хопа на „Ню войс” от Враца, които пяха свои авторски песни и кавъри на известни рап-парчета.
 

Специална изненада за жителите и гостите на фестивала, бяха чаровните гостенки от гр. Ватутинки, Русия, обединени в Театър „Хармония”.  Малките танцьорки от Русия имат забележителни участия в много международни  фестивали в цял свят, а сега , в рамките на ММФИ „Жреци на музите”, ще се изявят на всички сцени по Южното Черноморие.

 Балерините от сдружение „Немезида” – Пловдив и модерен балет „Етна” от Горна Оряховица увлякоха  зрителите в очарованието на танца , а театралите от „Емоция” – Пазарджик, Арт студио „Камбана” и „Мускетарите” от Перник участваха в забавни игри с публиката.

Така, с много песни, смях и емоции, с много хъс и  талант, започна това четвърто  издание  на арт-форума, който ще продължи до края на август и ще „окупира” Южното черноморие.

Организатори на фестивала са Община Царево и Сдружение  “Темп арт”, медийни партньори  – Българско национално радио  и вестник “Аз Буки”.
 

Традиционно арт-форумът  събира деца и младежи от цяла България и чужбина, които се изявяват в  областта на киното, театъра, музиката, балета, мюзикъла, народните танци, изобразителното изкуство,  фотографията и боди-арт. Младежите  ще демонстрират таланта си  в много концерти, спектакли, пърформанси, презентации  и хепънинги, шоу програми, фото и  арт изложби, както и модни  дефилета.
 
 

Тази година ММФИ води  в община Царево около 500 млади  таланти от 20 български града, обединени  в 40 творчески формации и състави.  Специални гости са участниците  от Русия и Словакия.

Една от изненадите на фестивала е големият рок концерт  в Царево на 27 август, който ще задоволи и най-капризния почитател на този тип музика, изпълнена от млади  български музиканти от Пловдив, Враца и Царево.


Прочетено: 5623 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Созопол бял минзухар Неизмазана тухлена селска къща Европейка евро 2008 Конкурс прическа Бургас 2009 Южен парк Списание Влъхвите Лалета
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development