Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Паневропейска енергийна конференция26 Август 2009, СрядаИзчерпването на горивата и задаващата се световна енергийна криза все повече налага в световен мащаб инвестирането във възобновяеми енергийни източници(ВЕИ). Световната икономическа и финансова криза ограничава разходите за енергийни мега проекти, разчитащи на изкопаеми горива.България е бедна на енергийни ресурси и внася над 70% от необходимите енергоносители.Това от своя страна води до енергийна зависимост и несигурност при внос на енергийните доставки.”Енергийният център на Балканите” е напълно зависим от вносни изчерпаеми ресурси, а икономиката ни е 5,6 пъти по енергоинтезивна от средното ниво за ЕС

Устойчивата енергия е решение  за преодоляване на икономическата и  финансова криза

Изчерпването  на горивата и задаващата се световна енергийна криза все повече налага в световен мащаб инвестирането  във възобновяеми енергийни източници(ВЕИ).  Световната икономическа и финансова криза ограничава разходите за  енергийни мега проекти, разчитащи на изкопаеми горива.България е бедна на енергийни ресурси и внася над 70% от необходимите енергоносители.Това от своя страна води до енергийна зависимост и несигурност при внос на енергийните доставки.”Енергийният център на Балканите” е напълно зависим от вносни изчерпаеми ресурси, а икономиката ни е 5,6 пъти по енергоинтезивна от средното ниво за ЕС.

Темите за нуждата от нова енергийна стратегия на България, енергийната ефективност, бъдещето на ядрената енергетика в Европа събира в Свищов на 28-29 август експерти, учени, еколози, журналисти, представители на НПО от над 10 европейски страни.

Организираната от коалиция „БелеНЕ” Паневропейска енергийна конференция си поставя за цел да покаже проблемите в енергийния сектор в Европа , както и да предложи решения за тях.

Анализите върху  развитието на енергийния пазар на Балканите, както и на потенциала за  развитие на възобновяеми енергийни източници в България ще  бъде с приносен характер към необходимостта от  преосмисляне на енергийната политика на България.

Докладът за  претърпелия провал „атомен ренесанс”  в Европа е добър повод за стимулиране  на зелените , чисти технологии, които са и най-доброто средство за действие по забавяне въздействието от климатичните промени.

 

След многобройните  доклади и коментари на тема строеж на АЕЦ „ Белене” излезли в  последните години, ние ще представим нови данни и анализи, които да подпомогнат надяваме се скорошната раздяла с илюзията  АЕЦ „Белене”, както и прекратяването на най-голямата кражба и източване на държавния бюджет в най-новата българска история.
Прочетено: 3354 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Китен нощувки и квартири на ниски цени на границата с брега Конкурс прическа Бургас 2009 Театър за драма. опера и балет, Бургас Созополски къщи Пристанище Приморско Пролет, кокичета моите цветя Тавия Етнографски музей Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development