Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Паневропейска енергийна конференция



26 Август 2009, Сряда



Изчерпването на горивата и задаващата се световна енергийна криза все повече налага в световен мащаб инвестирането във възобновяеми енергийни източници(ВЕИ). Световната икономическа и финансова криза ограничава разходите за енергийни мега проекти, разчитащи на изкопаеми горива.България е бедна на енергийни ресурси и внася над 70% от необходимите енергоносители.Това от своя страна води до енергийна зависимост и несигурност при внос на енергийните доставки.”Енергийният център на Балканите” е напълно зависим от вносни изчерпаеми ресурси, а икономиката ни е 5,6 пъти по енергоинтезивна от средното ниво за ЕС

Устойчивата енергия е решение  за преодоляване на икономическата и  финансова криза

Изчерпването  на горивата и задаващата се световна енергийна криза все повече налага в световен мащаб инвестирането  във възобновяеми енергийни източници(ВЕИ).  Световната икономическа и финансова криза ограничава разходите за  енергийни мега проекти, разчитащи на изкопаеми горива.България е бедна на енергийни ресурси и внася над 70% от необходимите енергоносители.Това от своя страна води до енергийна зависимост и несигурност при внос на енергийните доставки.”Енергийният център на Балканите” е напълно зависим от вносни изчерпаеми ресурси, а икономиката ни е 5,6 пъти по енергоинтезивна от средното ниво за ЕС.

Темите за нуждата от нова енергийна стратегия на България, енергийната ефективност, бъдещето на ядрената енергетика в Европа събира в Свищов на 28-29 август експерти, учени, еколози, журналисти, представители на НПО от над 10 европейски страни.

Организираната от коалиция „БелеНЕ” Паневропейска енергийна конференция си поставя за цел да покаже проблемите в енергийния сектор в Европа , както и да предложи решения за тях.

Анализите върху  развитието на енергийния пазар на Балканите, както и на потенциала за  развитие на възобновяеми енергийни източници в България ще  бъде с приносен характер към необходимостта от  преосмисляне на енергийната политика на България.

Докладът за  претърпелия провал „атомен ренесанс”  в Европа е добър повод за стимулиране  на зелените , чисти технологии, които са и най-доброто средство за действие по забавяне въздействието от климатичните промени.

 

След многобройните  доклади и коментари на тема строеж на АЕЦ „ Белене” излезли в  последните години, ние ще представим нови данни и анализи, които да подпомогнат надяваме се скорошната раздяла с илюзията  АЕЦ „Белене”, както и прекратяването на най-голямата кражба и източване на държавния бюджет в най-новата българска история.




Прочетено: 9690 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
591
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкур глазами зрителя Мебелна Фабрика ДИЕЗ Разоран двор, угар Странджа Хебел ремонтира,кормилна система Флора Бургас 2009 Бургас-моста залез над ез.Вая-Бургас.JPG Ритуалната зала в гробищата Бургаският кей Етнографски музей Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development