Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Задържани в землището на с. Братово, в момент на източване на 7 тона бензин, трима мъже от Бургас



26 Август 2009, Сряда



На 26.08.т.т. служители от Зонално жандармерийско управление - Бургас, координирани от Директорът на Областна дирекция на МВР - Бургас - Комисар Васил Едрев са задържали в землището на с. Братово, в момент на източване на 7 тона бензин, трима мъже от Бургас. Кражбата е осъществена посредством специално монтиран за целта кран върху продуктопровода на «ЛУКОЙЛ - Нефтохим» - Бургас, преминаващ през землището. От крана, чрез пластмасов маркуч краденото гориво директно се е източвало в товарен автомобил, оборудван със съоръжения за съхраняване на източения от продуктопровода бензин

На 26.08.т.т. служители от Зонално жандармерийско управление - Бургас, координирани от Директорът на Областна дирекция на МВР - Бургас - Комисар Васил Едрев са задържали в землището на с. Братово, в момент на източване на 7 тона бензин, трима мъже от Бургас. Кражбата е осъществена посредством специално монтиран за целта кран върху продуктопровода на «ЛУКОЙЛ - Нефтохим» - Бургас, преминаващ през землището. От крана, чрез пластмасов маркуч краденото гориво директно се е източвало в товарен автомобил, оборудван със съоръжения за съхраняване на източения от продуктопровода бензин.

     Тримата мъже са криминално проявени, като са регистрирани за кражби на цветни метали, кражба на горива, хулигански действия и др. Същите в момента са в Районно управление на МВР - Камено, със заповеди за полицейско задържане за срок до 24 часа.

     В резултат на допълнителните мероприятия, проведени със съдействието на «ЛУКОМА» е констатирано, че източвания бензин е съхраняван и пласиран в складова база «Деспред». При извършения оглед са открити шест товарни автомобила, ползвани от задържаните, които също са оборудвани със съоръжения за съхраняване на източения от продуктопровода бензин.

     Задържането е осъществено въпреки взетите от крадците предохранителни мерки, а именно предварително «прочистване и отцепване» на района по време на кражбата, осъществявано с кучета. По подаден сигнал служители от Зонално жандармерийско управление - Бургас са блокирали района и са задържали двама от мъжете, съществяващи факти кражбата. Задържането им е извършено в непосредствена близост до нелегалния кран и товарния автомобил. Третият мъж е успял да се укрие в намиращата се в непосредствена близост гора, но благодарение на служебното куче - Шака, е открит и задържан своевременно.

     Подготовката за провеждане на спецализираната акция е продължила близо четири дни, заяви на брифинг минути след задържането Директорът на Областна дирекция на МВР - Бургас - Комисар Васил Едрев. Той подчерта, че действията по организацията на задържането и неутрализиране на престъпната група, предприети от служителите на Зонално жандармерийско управление - Бургас, въпреки сложната обстановка и трудния терен, са били повече от брилятни. 



Областна дирекция на МВР

Областна дирекция на МВР

Областна дирекция на МВР

Областна дирекция на МВР
Прочетено: 3565 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
1
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Театър за драма. опера и балет, Бургас Пътна помощ -1- Pepi Кукерландия 2011, Ямбол парцалки 3 аз БГ СМЕШКИ Конкурс прическа Бургас 2009 докато ние спи, те творят сградата на Общината
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development