Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Разкрити престъпления, Бургас



30 Август 2009, Неделя



Хроника на разкритите престъпления в Бургас

На 29.08.т.г. около 03.00ч. при обход на землището на с. Братово в района до бензиностанция «ЛУКОЙЛ», служители от Второ Районно управление на МВР - Бургас са спрели за проверка л.а. «Опел Кадет», с бургаска регистрация, управляван от 54 годишния А.В. С автомобила са се придвижвали още : 25 год. С.В. и 31 год. Н.М. - при извършената проверка, на задната седалка на автомобила са открити две лопати, а в багажника - крива лопата, кирка, ножовка за метал, два листа за ножовка и три рула с навит меден проводник. Тримата мъже са заявили, че са изкопали и нарязали кабела в района на военно летище край с. Равнец. Констатирано е, че общата дължина на 28 жилния кабел / по 1,5 кв.м. едното жило/ е 40 м. Общата стойност на откраднатия кабел е около 800 лв. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление на МВР - Бургас.

      На 29.08.т.г. около 00.45 ч. пред хотел «Планета» в Слънчев бряг, при направена рутинна проверка от служители на Районно управление на МВР - Несебър, е спрян л.а. «Опел Зефира», с бургаска регистрация, упражняващ таксиметрова дейност, управляван от 40 годишния М.П. от Несебър. В автомобила са открити 23 саморъчно свити цигари / реагирали при направения полеви тест на канабис/ и найлоново пликче с кокаин. В автомобила е открито монтирано и електронно устройство тип «помпа» за завишаване показанията на касовия апарат. Работата по случая продължава от служители на Районно управление на МВР -  Несебър.

      На 29.08.т.г. служители на Районно управление на МВР - Несебър по сигнал са отишли в хотел «Балатон» в Слънчев бряг, където охраната на хотела е задържала двама шведски туристи за хулигански действия - установено е, че 26 годишните А.Г. и Т.Р. са се катерили по терасите на хотела, като единият заплашвал със спрей охраната на хотела. При проверка в хотелската стая, ползвана от двамата шведи, в пепелник в стаята е открита суха зелена тревна маса / реагирала при извършения полеви тест на марихуана/, както и множество използвани спринцовки с кръв по тях. В стаята са установени и иззети множество ножове, няколко палки, боксове, лютиви и нервно-паралитични спрейове, както и цифров фотоапарат. Двамата туристи са задържани за срок от 24 ч. в Районно управление на МВР - Несебър, като се изяснява съпричастността им към извършена от хотела кражба. 

ІІ. ХАРАКТЕРНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

      На 28.08.т.г., чрез счупване на секретен патрон на входната врата е проникнато в частен апартамент в хотелски комплекс в Слънчев бряг, обитаван от 36 годишен полски турист, откъдето е извършена кражба на сумата от 2 500 полски злоти и 800 евро. Работата по случая продължава от служители на Районно управление на МВР -  Несебър.

      На 30.08.т.г., чрез взломяване на входната врата е проникнато в хотелска стая в Слънчев бряг, обитавана от 45 годишен мъж от Стара Загора, като от метална касета за съхранение на бижута, е извършена кражба на седем часовници - марки «Корум», «Хуболт», «Граам» и «Бриге», както и на сумата от 1 500 лв. Работата по случая продължава от служители на Районно управление на МВР -  Несебър.

      На 28.08.т.г. през незатворена балконска врата е проникнато в частен дом, намеращ се в с. Равда, откъдето е извършена кражба на сумата от около 1 600 лв., собственост на 43 годишна жена от същото село. Парите са съхранявани в дървена кутийка в гардероб. Работата по случая продължава от служители на Районно управление на МВР -  Несебър.

      На 29.08.т.г., чрез взломяване на входната метална врата е проникнато в частен апартамент, намиращ се на ул. «Струма» в к-с «Братя Миладинови», обитаван от 45 годишна жена, откъдето е извършена кражба на : три лаптопа, два дамски часовника «Армани» и «Кавали», мъжко яке «Трусарди», шест дамски чанти - «Версачи», «Роберто Кавали», «Gass» и «Фере», пътна чанта - «Дюпон»  и два чифта мъжки обувки - «Хуго Бос» и «Версачи» / всичко на обща стойност около 18 250 лв./. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление на МВР - Бургас.


Прочетено: 3360 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Първа копка Бургас, Богориди, 2003 Флора Бургас 2009 Кукерландия 2011, Ямбол БИО КАМИНИ МОЖЕМ ДА ЗАДОВОЛИМ ВСЕКИ ВАШ КАПРИЗ Цвете камини бургаска среща Подводен свят хотел приморец ГРОБИЩЕН ПАРК Община Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development