Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Танцьори от 24 държави на XXIV Международен турнир по спортни танци в Бургас



02 Септември 2009, Сряда



Танцови двойки от 24 държави ще вземат участие в XXIV – то издание на международния турнир по спортни танци „Купа Бургас 2009”, стана ясно на провела се пресконференция в Община Бургас. На срещата присъстваха зам.-кметът по образование и култура Йорданка Ананиева, зам.-кметът по здравеопазване и спорт д-р Лорис Мануелян и председателят на клуб по спортни танци „Бургас `75” Андрей Тодоров.

Танцови двойки от 24 държави ще вземат участие  в XXIV – то издание на международния турнир по спортни танци „Купа Бургас 2009”, стана ясно на провела се пресконференция в Община Бургас. На срещата присъстваха зам.-кметът по образование и култура Йорданка Ананиева, зам.-кметът по здравеопазване и спорт д-р Лорис Мануелян и председателят на клуб по спортни танци „Бургас `75” Андрей Тодоров.

     Престижният турнир ще се проведе на 5 и 6 септември /събота и неделя/ в спортна зала „Младост” от 13.00 ч. /предварителни кръгове/ и 19.30 ч. /официално откриване, полуфинал и финал/ и се организира от Община Бургас, Българска федерация по спортни танци и Клуб по спортни танци „Бургас `75”.

     Международният  турнир по спортни танци в Бургас е едно престижно събитие, което съчетава изкуството на танца и спортното майсторство, бяха единодушни зам.-кметовете Йорданка Ананиева и Лорис Мануелян.

     Председателят на клуб „Бургас `75” Андрей Тодоров благодари за подкрепата на Община Бургас и заяви, че в тазгодишното издание на най-старото и мащабно състезание по спортни танци в България ще вземат участие 250 танцови двойки от 24 държави – Великобритания, Германия, Гърция, Италия, Испания, Ирландия, Канада, Корея, Литва, Латвия, Естония, Молдова, Португалия, Словения, Русия, Украйна, Румъния, Словакия, Унгария, Сърбия, Босна и Херциговина, Турция и България.

     Бургаските любители на танцовото изкуство ще наблюдават тази година 2 от топ двойките в спортните танци. Това са вицесветовните шампиони по латиноамерикански танци Андрей Зайцев и Анна Кузлинская от Русия и световните финалисти по стандартни танци Сара Ди Вайра и Валерио Колантони от Италия. Всички останали двойки, които ще вземат участие в бургаския престижен турнир са в първата десятка на света.

     Танцовите двойки ще се съревновават в 2 дисциплини – латиноамерикански /в събота/ и стандартни танци /неделя/ в шест категории – I група деца /до 9 г./, II група деца /до 11 г./, юноши младша възраст /11-13 г./, юноши старша възраст /13-15 г./, младежи /18 г./ и аматьори /над 19 г./. Те ще бъдат оценявани от специално подбрани и одобрени от Международната федерация съдии от 12 държави.

     Билети  за турнира ще се продават на ул. „Александровска” и на касата на спортна зала „Младост” на цена от 5 лв. за възрастни и при вход свободен за деца до 12 год.

     Танцовото първенство за Купа Бургас е с най-висок ранг в страната и е част от веригата световни турнири на Международната федерация по спортни танци. 

 



Прочетено: 5061 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Фотографи хотел приморец Списание Влъхвите Бургаският кей Приятели Аз паметникът на Руската армия Pepi ЛОНДОН HAMMER DESIGN – ИЗДЕЛИЯ ОТ КОВАНО ЖЕЛЯЗО най-съвестният представител Pepi
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development