Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Бургаски състезател стана първи в света по плажна борба



02 Септември 2009, Сряда



Състезателят на клуб по свободна борба „Черноморец Бургас” Димитър Кумчев стана абсолютен шампион на първото световно първенство по плажна борба. Нетрадиционното спортно съревнование се проведе на 29 август в Обзор.

Състезателят на клуб по свободна борба „Черноморец Бургас” Димитър Кумчев стана абсолютен шампион на първото световно първенство по плажна борба. Нетрадиционното спортно съревнование се проведе на 29 август в Обзор.

На финала при най-тежките Кумчев, който е и национален състезател, тръшна двукратния бронзов медалист от олимпийски игри Елдар Куртанидзе от Грузия. Първенец на света стана още един българин - Николай Станчев. В категория до 85 кг. той пребори с туш за златото Адем Акбулут от Турция.

Националите ни извоюваха още два сребърни и един бронзов медал. При жените Тайбе Юсеин и Елина Васева станаха втори, съответно в категория до и над 70 кг. Едно стъпало под Елина Васева при тежките остана Ралица Иванова.

Титлите при жените станаха притежание на Изабел Самбу (Сенегал) и Анабел Лор Али (Камерун).

Гости на първото световно първенство по плажна борба бяха президентът на Международната федерация по борба Рафаел Мартинети (Швейцария), председателят на БОК Стефка Костадинова, президентът на родната федерация по борба Валентин Йорданов, заместник-министърът на спорта Лазар Каменов, както и куп именити наши борци - Боян Радев, Петър Киров, Георги Мърков и много други. 



Прочетено: 2782 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Театър за драма. опера и балет, Бургас Бургаският кей камини всичко за отопланието Барселона Бодил край Ясна поляна Sunrise европейка МАРИНА КЕИП най-приятното място за релакс Кукерландия 2011, Ямбол Spirit of Burgas Градините на Версай от Бутик
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development