Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

На опашка за автографи пред биолог и инжене



Ключови думи: книги, Джони Пенков,
09 Септември 2009, Сряда



Обикновено авторите на книги се задоволяват да се явят пред читателите си с книгите си, да им говорят нещо, да им дават самовлюбено автографи, да пият шампанско /ако има/ и толкова.

Обикновено авторите на книги се задоволяват да се явят пред читателите си с книгите си, да им говорят нещо, да им дават самовлюбено автографи, да пият шампанско /ако има/ и толкова.
Джеки Стоев и Джони Пенков обаче дойдоха преди дни в Бургас, понесли в рамка... обща фотография. Като поредно доказателство за десетилетната дружба – творческа и човешка, между тях.
„Бай дъ уей“ /“Между другото“/ на режисьора на „Летете с Росинант“ /биолог по диплома/ и „Краят на една незапочната любов“ на неговия приятел Пенков /дипломиран инженер/ събраха в книжарница „Пингвините“ почитатели на киното и словото. След Созопол двамата шегаджии с удоволствие изиграха в Бургас етюда – презентация на книга с много фенове...
„Едно сме учили, друго правим – голяма бъркотия. Вече сме готови да обявим конкурс за „Мона Лиза“. Но сега сме тук заради книгите и ще ви кажа – в спомените ни има политика, секс, любов. Толкова си ги харесахме, че решихме пак заедно да тръгнем да ги представяме“, поде с обичайната си усмивка Джеки Стоев, известен на киноманите още с „Нашият Шошканини“ и „Спас и Нели“.
Джони Пенков не остана по-назад и се отвори за дълга приказка на тема как се развива литературата, кой пише, кой чете, а най-любопитно прозвуча наблюдението на автора, че тия, които се решат да четат в днешно време, после вече ги е страх да пишат...
След емоционалния и непосредствен диалог с публиката Джеки и Джони се захванаха с автографите. Доста работа отхвърлиха, щом после се разбра, че „Краят на една незапочната любов“ е изчерпана. Остана „Бай дъ уей“, книгата я има в „Пингвините“, при това с автограф.
Поне месец в книжарницата ще остане и портретът на двамата, като спомен за една наситена с думи и смях среща.


Фактор


Прочетено: 3114 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Първа копка димитров ден Конкурс прическа Бургас 2009 Извор на Марина река Странджанска гора Мебелна Фабрика ДИЕЗ Пречиствател на въздух за стая с термометър Созопол морето в началото на новата година Почистваща фирма Варна Кой си изгуби мидите?
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development