Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Ромска фондация е сезирала ООН за нарушаване правата на ромите в „Меден рудник” и „Горно Езерово”



11 Септември 2009, Петък



Фондация „Романи Бахт” изпрати днес декларация до Кмета на Община Бургас Димитър Николов. В нея се призовава градоначалникът в еднодневен срок да осигури подслон на ромите, обитавали незаконните постройки в „Горно Езерово”.

Фондация „Романи  Бахт” изпрати днес декларация до Кмета на Община Бургас Димитър Николов. В нея се призовава градоначалникът  в еднодневен срок да осигури подслон на ромите, обитавали незаконните постройки в „Горно Езерово”. 

От текста още става  ясно, че по случая в „Горно Езерово” и „Меден рудник” е задействана  процедура в Организацията на Обединените Нации, която ще претърпи развитие, ако не бъдат осигурени жилища за ромите. 

Фондация „Романи  Бахт” е с адрес кв. „Факултета”  в София. В декларацията още се казва, че със събарянето на постройките се нарушава правото на неприкосновеност на личния живот на човека на дискриминационна основа. 

Кметът на Община Бургас Димитър Николов заяви, че Община Бургас е информирала нееднократно в рамките на две години живеещите  в незаконните постройки за предстоящото събаряне и възможностите тези, които  отговарят на условията да кандидатстват  за общински жилища. През този период никой от жителите на „Горно Езерово” не е предприел такива действия. 

Позицията на Община Бургас е, че законите важат за всички, независимо от етнос, социален и финансов статус и че няма как да бъдат  осигурени жилища за хора, които  не отговарят на условията, за сметка на тези, които от години чакат за общински жилища и не са нарушили законите. 


Прочетено: 2248 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
пепи Републиканска след ремонта Конкурс прическа Бургас 2009 Рибарското селище край Бургас Община Бургас Кафе Карамел xx джу зън-зън Във висините Флора Бургас 2009 Конкурс прическа Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development