Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

50 копия на световноизвестни картинни шедьоври изложени в Бургас11 Септември 2009, ПетъкОт вчера във фоайето на хотел „България” могат да бъдат видени и закупени картинни копия на най-великите художествени платна, рисувани в историята на изобразителното изкуство в света. За пръв път в експозицията са включени и копия на български класици в живописта - Ян Мърквичка, Вл. Димитров – Майстора, Иван Ангелов, Димитър Караджов. Традиционно в изложбата присъстват копийни платна на великите майстори като Ван Гог, Клод Моне, Реноар, Гоген, Климт, Моделиани, Дега, Леонардо да Винчи и много други.

От  вчера във фоайето на хотел „България” могат да бъдат видени и закупени картинни копия на най-великите художествени платна, рисувани в историята на изобразителното изкуство в света. За пръв път в експозицията са включени и копия на български класици в живописта - Ян Мърквичка, Вл. Димитров – Майстора, Иван Ангелов, Димитър Караджов. Традиционно в изложбата присъстват копийни платна на великите майстори като Ван Гог, Клод Моне, Реноар, Гоген, Климт, Моделиани, Дега, Леонардо да Винчи и много други.

     Откриването на изложбата уважиха с присъствието си кметът на Бургас Димитър Николов, който приветства организаторите с  добрия вкус да изберат Бургас за експониране  на изложбата и пожела на добър  час на разпродажбата. Областният управител Константин Гребенаров, сподели, че е бил лично изкушен да види платната и пожела на Койчо Белчев да си тръгне от града без картините. Кметът на Несебър и съпругата му също разгледаха с нескрит интерес изложените творби. На откриването присъстваха още известни лица от политиката, бизнеса, журналисти, ценители на изящните изкуства.

     Във фоайето на х-л „България” са експонирани 50 платна, всички произведeни в ателиетата на проф. Даниеле Донде, който поради здравен проблем не можа лично да присъства на събитието. Днес към експозицията се очаква да се присъедини и копие на най-скъпо продадената картина в света - „Портрет на Аделе Блох-Бауер” на Густав Климт. Копието на оргинала на картината, продаден за 135 милиона долара, в Бургас  може да бъде видяно и закупено за 1500 евро. Най-желаното платно на планетата, както и другите картини ще останат в морския град до 17-ти септември.

     Картините са лицензирано фалшифицирани от най-големия съвременен художник - фалшификатор проф. Даниеле Донде. Неговият екип включва 10  художници кописти, някои от най-добрите фалшификатори в света. Тези художници изучават творчеството на автора, който ще репродуцират до най-дребния детайл – от смесването на цветовете до стила и техниката на изпълнение. От близо две години в екипа работи и български художник, на когото са възложени изпълненията на копия на български автори. По копието на Мърквичка „Ръценица”, което също може да бъде видяно в х. „България” той е работил близо 3 месеца. Според съдружника на проф. Донде Койчо Белчев българските картини трябва да бъдат работени от българин. „А ние сме намерили най-добрия” – сподели той часове преди официалното откриване на изложбата.

     Проф. Даниеле Донде повече от 20 години рисува копия на картини на великите майстори като Ван Гог, Моне, Реноар, Гоген, Климт, Моделиани, Дега, Леонардо да Винчи и много други. Всички тези картини са точни репродукции на творенията на гениите. Всяка от тях е нарисувана на ръка, с маслени бои върху платно, толкова грижливо, усърдно и внимателно, че за невъоръженото око те са неразличими от оригинала. Проф. Донде създава фалшификатите си с материали и техники, които са били използвани от гениите във времето на тяхното създаване.

     Изложените  платна са абсолютно легални имитации, тьй като художественото ателие на професора единствено има законен  лиценз - разрешение от музеите и  колекционерите, приютяващи оригиналите, да създава техни фалшификати. Цената на картините е специално адаптирана с възможностите на българската публика и варира в атрактивния диапазон от 500 до 2500 евро.

     Изложбата на фалшификатите е в България благодарение на българина д-р Койчо  Белчев, който от 1990 година е съдружник  на големия художник.След експозицията в Бургас, предстои излагането на платната във Велико Търново, Пловдив и София. По време на всяка една от изложбите се продават по около 16-18 картини и се правят още по 4 до 6 поръчки. В рамките на година тандемът Донде-Белчев продава по целия свят по 3000-3500 копия на около 300-350 световно известни платна на класици в живописта.фалшификатите

фалшификатите
Прочетено: 3854 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
флора 2008 ЦЪРКВА Есен в Странджа pepi Калиакра Spirit of Burgas залез над ез.Вая-Бургас.JPG Йордановден 2011, Бургас - от Тина Машините на Леонардо Извор на Марина река Флора Бургас 2009 Конкурс прическа Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development