Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Царево ще има собствен музей



15 Септември 2009, Вторник



Започва реконструкцията на бившето лятно кино, което от години стои недостроено в центъра на Царево. Сградата ще бъде преустроена в най-големия общински музей по Южното Черноморие. Изпълнението на реконструкцията официално ще стартира в понеделник в присъствието на представители на Министерството на културата, директори на музеи, археолози, съобщиха от общинската администрация. С изграждането на музея ще започне първият етап от оформянето на новия градски център на Царево. И сега в центъра стои корабът „Горянин”. Вторият етап е реконструкцията на площадното пространство. В изграждането на музея общината ще вложи над половин милион лева собствени средства. Той ще бъде построен за шест месеца.

Започва реконструкцията на бившето лятно кино, което от години стои недостроено в центъра на Царево. Сградата ще бъде преустроена в най-големия общински музей по Южното Черноморие. Изпълнението на реконструкцията официално ще стартира в понеделник в присъствието на представители на Министерството на културата, директори на музеи, археолози, съобщиха от общинската администрация.
С изграждането на музея ще започне първият етап от оформянето на новия градски център на Царево. И сега в центъра стои корабът „Горянин”. Вторият етап е реконструкцията на площадното пространство.
В изграждането на музея общината ще вложи над половин милион лева собствени средства. Той ще бъде построен за шест месеца.
Царево е най-големият град на юг от Бургас и в черноморска Странджа и му приляга да има музей, сподели кметът Петко Арнаудов. Той изрази надеждата си, че заедно с нестинарството и музея, градът може да стане център на културно-историческия туризъм и акцентира, че дори в криза общината инвестира в култура. На среща в София проектът е бил подкрепен от министъра без портфейл Божидар Димитров и зам.-министъра на културата Тодор Чобанов.
Арнаудов е получил уверението на министър Димитров за откриването на музея през лятото Царево да си получи обратно Синеморското съкровище .
Уникалното златно съкровище беше открито през август 2006 г. в тракийска могила край Синеморец.

http://www.burgasinfo.com/show_news.php?id=19680



Прочетено: 4377 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Арменската черква Сурп Хач Конкурс прическа Бургас 2009 pepi Люцерна Бургас., ФЛОРА 2008 есен 01 pepi моят изгрев
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development