Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Син наследява баща си в „А” юношеска група след 28 години



18 Септември 2009, Петък



Една от футболните традиции е синове да наследяват бащите си на терена. В „Черноморец-Бургас” примерите за приемствеността на поколенията не са един и два. Най-актуален е случаят с фамилията Тузакови. Бащата Петко е играл за бургаския клуб в последния сезон 1980/81 г. на „А” юношеска група, преди тя да бъде закрита. От това лято обаче БФС взе решение да възроди групата с 15 отбора-участници, сред които естествено е „Черноморец”. Любопитното е, че в състава на малките „акули” пак фигурира футболист с името Тузаков. Това е Георги, по-големият син на Петко. Така след 28 години момчето от набор-93 наследява баща си в „А” юношеска група. Още по-интересното е, че го наследява на неговия пост – десен бек.

 Една  от футболните традиции е синове да наследяват бащите си на терена. В „Черноморец-Бургас”  примерите за приемствеността на поколенията не са един и два. Най-актуален е случаят с фамилията Тузакови. Бащата Петко е играл за бургаския клуб в последния сезон 1980/81 г. на „А” юношеска група, преди тя да бъде закрита. От това лято обаче БФС взе решение да възроди групата с 15 отбора-участници, сред които естествено е „Черноморец”. Любопитното е, че в състава на малките „акули” пак фигурира футболист с името Тузаков. Това е Георги, по-големият син на Петко. Така след 28 години момчето от набор-93 наследява баща си в „А” юношеска група. Още по-интересното е, че го наследява на неговия пост – десен бек.

     Петко Тузаков израства в школата на „Черноморец” при треньора Христо Димитров-Ричката. По време на казармата 2 години играе за дубльорите на „Славия”, а после се подвизава в отбори от Бургаска област. Днес Петко работи като елтехник в „Лукойл Нефтохим”. Също като баща си, Гошо се отличава с бойкост и непримиримост в действията на терена. Надминава го с вкуса към атаката, който доказа с реализирания гол в последния мач при победата над „Пирин” с 5:0.

     Футбол  в „Черноморец-Бургас” тренира и по-малкият син на Петко Тузаков. Ясен е роден през 1996 г. и играе като ляв халф във възрастовата формация за деца.


Прочетено: 2485 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Животът продължава Конкур глазами зрителя Spirit of Burgas Републиканска след ремонта Конкурс прическа Бургас 2009 Bulgarian Airlines...ама в Кайро “Бакти+“ Препарат за септични ями Флора Бургас 2009 Първа копка Конкурс прическа Бургас 2009 МАКЕТ НА ГАЛЕОНА GOLDEN HIND Флора Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development