Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Часове по бразилска КАПОЕЙРА за първи път в Бургас



30 Октомври 2009, Петък



За първи път в Бургас стартират редовни занимания по бразилското бойно изкуство КАПОЕЙРА. Те ще се провеждат два пъти седмично в Танцово студио ДЮН под ръководството на преподавателката Меглена Гюрова. Меглена Гюрова се занимава от дете с танци и бойни изкуства. Работи като преподавател по салса за начинаещи и напреднали младежи и възрастни в “Colegio Maravillas”- Бенамалдена, Испания., като и в “Medborgarskolan”- Шьовде, Швеция. Свири на типичните капоейра-инструменти - беримбау (еднострунен инструмент с кратунка), атабаке (барабан) и пандейро (тамбурина). В Танцово студио Дюн тя ще преподава стиловете capoeira regional и angola.

За първи  път в Бургас стартират редовни  занимания по бразилското бойно  изкуство КАПОЕЙРА. Те ще се провеждат  два пъти седмично в Танцово студио ДЮН под ръководството на преподавателката Меглена Гюрова.  

Меглена Гюрова се занимава от дете с танци и бойни изкуства. Работи като преподавател по салса за начинаещи и напреднали младежи и възрастни в “Colegio Maravillas”- Бенамалдена, Испания., като и в “Medborgarskolan”- Шьовде, Швеция. Свири на типичните капоейра-инструменти - беримбау (еднострунен инструмент с кратунка), атабаке (барабан) и пандейро (тамбурина).

В Танцово  студио Дюн тя ще преподава стиловете  capoeira regional и angola.

 
Меглена има дългогодишен опит и  в айкидо. Притежава Първи дан  черен колан по Iwama ryu или т.н. Takemusu aiki aikido - shodan Honbu dojo Tokio, както и треньорски лиценз по бойни изкуства от Шведската организация по Будо и бойни изкуства. Била е uchi deshi – живуща в доджо, 2 месеца при шихан Улф Евенас (7 дан) и Йонас Палм (5 дан). Участва всеки месец в различни семинари при различни майстор-треньори.

Капоейра е бразилско бойно изкуство, което е изградено на базата на бойни техники, музика и танц. В капоейрата няма контакт. В играта се включват удари с крака и ръце, плавни, кръгообразни движения и акробатика съобразена с нивото и физическите възможности на трениращия. 

Капоейрата  се играе като трениращите се нареждат в кръг. Играта е съпроводена от песни и музика от различни музикални инструменти: беримбау- еднострунен инструмент с кратунка, атабаки- барабан, пандейро- тамбурина и други малки инструменти в зависимост от желанието на трениращите, например агого или реко-реко.

Капоейрата  се ражда от времето на робите в  Бразилия. Робите създават бойно изкуство прикривайки го от робовладетелите  с типичните движения, взети от африканските танци. Капоейрата, каквато  ние я познаваме се оформя в  началото на миналия век. Съчетават  се горепосочените музикални инструменти, техники от японските бойни изкуства и типичната жинга- поклащащ се начин на придвижване.
 

Часовете  по КАПОЕЙРА се провежда в сряда от 20:00 ч. и неделя от 19:00 ч. в Танцово студио ДЮН на ул. „Цар Асен”, 7 /срещу  кино Тракия/, етаж 4.


Прочетено: 2783 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Созопол Преставяне на книгата РОДЪТ СИРЕКОВИ pepi Земя на хоризонта Конкур глазами зрителя Бодил край Ясна поляна Курсове по Регресивна Терапия в Институт за Регресивна и Реинкарнационна Терапия – Уъркшопове – Индивидуални сесии по регресия културен център Бургас Флора Бургас 2009 св. Николай Чудотворец Бургас., ФЛОРА 2008
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development