Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Измамени от търговци бургазлии вече могат да се жалват и в Общината



31 Октомври 2009, Събота



Гражданите ще могат вече да подават сигнали за нарушения на Закона за защита на потребителите и в Община Бургас. Жалбите ще бъдат приемани на дежурния телефон 84 15 60 и на телефона на инспекторите в Отдел „Стопански дейности” – 84 00 26. Това решение бе взето по време на заседание при заместник – кмета на Бургас по бюджет и финанси Красимир Стойчев с териториалните директори и началниците на общинските отдели „Обществен ред и сигурност”, „Местни приходи от данъци, такса и реклама”, „Стопански дейности”, и „Туризъм”.

Гражданите  ще могат вече да подават сигнали  за нарушения на Закона за защита на потребителите и в Община Бургас. Жалбите ще бъдат приемани на дежурния телефон 84 15 60 и на телефона на инспекторите в Отдел „Стопански дейности” – 84 00 26.

Това решение бе взето по време на заседание при заместник – кмета на Бургас по бюджет и финанси Красимир Стойчев с териториалните директори и началниците на общинските отдели „Обществен ред и сигурност”, „Местни приходи от данъци, такса и реклама”, „Стопански дейности”, и „Туризъм”.

На  срещата бяха обсъдени извършването на проверки по Закона за туризма, Закона за защита на потребителите и наредбите за опазване на обществения ред, за преместваемите обекти, и за рекламната и информационна дейност на територията на община Бургас.

В разговора се акцентира на правомощията на звеното за защита на потребителите към общинската администрация. Взето бе решение за извършване на ревизии и съвместни проверки между Община Бургас и Районната комисия за защита на потребителите. Служителите, извършващи проверките ще бъдат застраховани срещу злополука за сметка на Общината.

Ще  продължат действията за премахване на незаконните рекламни съоръжения, а неправилно паркираните автомобили в комплексите и кварталите ще бъдат вдигани от паяците по предварително изготвен график.

Преместваемите обекти ще бъдат проверявани дали спазват указанията в наредбите за преместваемите обекти, рекламната и информационна дейност. Според изискванията те трябва да отбележат на видно място името на обекта, адреса, телефона и номера на разрешението. Тези от тях, които имат издадени разрешения за поставяне на маси, столове, тенти и чадъри трябва да поставят такъв документ на външната стена на обекта. 

Радостин Рачев


Прочетено: 2807 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
social distance Машините на Леонардо Есен Конкур глазами зрителя културен център Spirit of Burgas ГРАФИЛА 2009, Бургас Храм св.св. Кирил и Методий 4 Конкур глазами зрителя Краси
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development