Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Разкрити престъпления



02 Ноември 2009, Понеделник



На 01.11.т.г. около 08.15 ч. полицейски служител от Районно управление на МВР Камено, след приключване дежурството му, е пътувал с личния си автомобил «Фолксваген голф - 3», с бургаска регистрация за дома си в с. Тръстиково. На около 1 500 м. по пътя от Камено в посока с. Братово, в близост до местността «Курията», полицаят видял товарен автомобил «ИФА», с бургаска регистрация - фекалка, да изсипва фекални води в канавката на пътя. В близост до товарния автомобил е установен собственикът му - 34 год. С.А. от Айтос. Служителят на реда попитал С.А. защо изхвърля фекалните води на неопределено за целта място в нарушение на нормативната уредба. С.А. влязъл в кабината на товарния автомобил, веднага след което отишъл до полицая и сложил банкнота с номинал от 20 лв. в джоба на униформеното му яке, като го потупал по рамото и му казал да си тръгва, като не взема отношение за констатираното нарушение. В резултат на категоричния отказ на служителя да вземе парите, С.А. е задържан за срок до 24 часа, като срещу него е образувано бързо полицейско производство.

На 01.11.т.г. около 08.15 ч. полицейски служител от Районно управление на МВР Камено, след приключване дежурството му, е пътувал с личния си автомобил «Фолксваген голф - 3», с бургаска регистрация за дома си в с. Тръстиково. На около 1 500 м. по пътя от Камено в посока с. Братово, в близост до местността «Курията», полицаят видял товарен автомобил «ИФА», с бургаска регистрация - фекалка, да изсипва фекални води в канавката на пътя. В близост до товарния автомобил е установен собственикът му - 34 год. С.А. от Айтос. Служителят на реда попитал С.А. защо изхвърля фекалните води на неопределено за целта място в нарушение на нормативната уредба. С.А. влязъл в  кабината на товарния автомобил, веднага след което отишъл до полицая и сложил банкнота с номинал от 20 лв. в джоба на униформеното му яке, като го потупал по рамото и му казал да си тръгва, като не взема отношение за констатираното нарушение. В резултат на категоричния отказ на служителя да вземе парите, С.А. е задържан за срок до 24 часа, като срещу него е образувано бързо полицейско производство.

      Във връзка със заявения на 31.10.т.г. грабеж на руски турист, отседнал в Слънечв бряг - запад, служители от Районно управление на МВР Несебър, са предприели действия по «горещи следи», като са установени и задържани поръчителян на деянието - К.Х., 19 годишен от Бургас и извършителите - П.Д., 19 годишен и криминално проявения Г.Г., 21 год., и двамата от Бургас. Лицата са направили пълни самопризнания за извършеното деяние, а вещите обект на престъплението / 1 100 евро и 100 лв./ са предадени доброволно. Младежите са задържани за срок от 24 ч. в Районно управление на МВР Несебър.

      В резултат на действията на служители от сектор «Борба с организираната престъпност» към Областна дирекция на МВР - Бургас е разбит канал за контрабанден внос и износ на злато и златни накити, преминаващ през ГКПП Малко Търново. Престъплението е осъществявано по следната схема : фирмите - производителки на златни и сребърни накити, ситуирани в Истанбул, са предлагали на български партньори безпрепятствена доставка в България на поръчаните от тях изделия, срещу минимална надценка. За целта е използвана редовна автобусна линия, транзитно преминаваща през България, чийто шофьори пренасят златото в тайници през ГКПП Малко Търново, след което го предават на определено лице. Същото от своя страна се ангажира с дистрибуцията на продуктите в различни градове на страната. По обратния път от България към Турция се пренася златен скрап и пари, необходими за изработката на златните накити.

      Непосредствено след предване на стоката / златни накити в размер на близо 8 кг на стойност около 288 000 лв./ служители от сектор «Борба с организираната престъпност» към Областна дирекция на МВР - Бургас са задържали в края на м. октомври : 28 годишния Г.К. от Панагюрище, баща му - П.К., 53 годишен също от Панагюрище и Б.С., 38 годишен от Истанбул - водач на автобус от турската транспортна фирма «Вардар». Същите са задържани за срок от 72 часа, като в последствие мярката им за неотклонение е променена на «парична гаранция».

      Предстои извършването на експертиза, оценка на златните издлия и разпити на свидетели. Работата по случая продължава.


Прочетено: 3134 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Йордановден 2011, Бургас - от Тина Vision Четвърти рожден ден Pepi Американски Кокили за Строители хубава вечер Бургас., ФЛОРА 2008 От моста в Слънчев Бряг Казанчето, Странджа Слънчев бряг не е само строителен обект
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development