Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Заседание на Регионалния щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания



04 Ноември 2009, Сряда



На свое редовно заседание Регионалният щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания /ОРЗ/ взе решение за обявяване на грипна епидемия в още девет общини на територията на област Бургас - Айтос, Камено, Несебър, Поморие, Созопол, Сунгурларе, Малко Търново, Карнобат, Средец. Извън обявената грипна епидемия остават общините Руен, Царево, Приморско, където няма високо епидемично разпространение на грипа и ОРЗ.

На  свое редовно заседание Регионалният щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания /ОРЗ/ взе решение за обявяване на грипна епидемия в още девет общини на територията на област Бургас - Айтос, Камено, Несебър, Поморие, Созопол, Сунгурларе, Малко Търново, Карнобат, Средец. Извън обявената грипна епидемия остават общините Руен, Царево, Приморско, където няма високо епидемично разпространение на грипа и ОРЗ.

      В заседанието взеха участие председателят на щаба зам.-областният управител Златина Дукова, директорът на РИОКОЗ Бургас Светла Станчева, зам.-кметът по здравеопазване в Община Бургас, ръководителите на Регионалния център по здравеопазване, Регионалната здравна каса, социално подпомагане, инспекторат по образование, представители на болнични заведения и др.

      В общините в които се обявява грипна епидемия се разпореди да бъдат преустановени учебните занятия във всички училища до края на седмицата

/06 Ноември  включително/, както и да се вземат всички необходими противоепидемични мерки във връзка снижаване на заболяемостта. Да се прекратят плановите операции в лечебните заведения, да се преустановят свижданията, консултациите на здрави бременни жени и деца, както и всички профилактични прегледи и имунизации. Детските градини да продължат да работят с режим на „засилен филтър”.

      „Няма място за паника, ръстът на заболяемостта не е по-висок от стойностите регистрирани през изминали зимни сезони. Нека гражданите да ограничат посещаването на масови прояви и мероприятия”, обобщи в заключение Дукова.


Прочетено: 4629 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
ПЕПИ Конкур глазами зрителя хубава вечер МАШИНА ЗА БЕЗВЪЗДУШНО ШПАКЛОВАНЕ И БОЯДИСВАНЕ STORCH-AIRLESSCO SL1100 МАШИНА ЗА ПЕРДАШЕНЕ НА МАЗИЛКИ ROKAMAT, ГЕРМАНИЯ-2700 ЛВ. ПЕПИ Конкурс прическа Бургас 2009 къща Калиакра врабец
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development