Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Кандидат-лидерите на НДСВ представиха своите концепции пред членове и симпатизанти на партията в Бургас



07 Ноември 2009, Събота



На 6 ноември в Бургас в х-л „Аква” от 18.00ч. се проведе 5-тата регионална среща с актива на НДСВ от Югоизточна България. На нея четиримата кандидати за председателския пост представиха концепциите си за бъдещото развитие на партията. Жребият изтеглен в началото на срещата определи реда на представяне на кандидатите – Николай Василев, Илия Лингорски, Христина Христова и Биляна Раева. Бившият министър Николай Василев в своето експозе отбеляза, че печалившата стартегия за развитието на партията е воденето на дясно-центриска политика като ПП „НДСВ”, трябва да спре да се възприема като „балансираща”. Той подчерта, че за да участва в политическия живот е необходимо да се създаде „правителство в сянка”. Според него няма различия в идеите между останалите кандидати, единствената разлика е в „етикета, който представя този продукт – дясно центристка партия”. Василев отбелза, че НДСВ винаги е била най-реформаторската и модерна партия в България.

На 6 ноември в Бургас в х-л „Аква” от 18.00ч. се проведе 5-тата регионална среща с актива на НДСВ от Югоизточна България. На нея четиримата кандидати за председателския пост представиха концепциите си за бъдещото развитие на партията. Жребият изтеглен в началото на срещата определи реда на представяне на кандидатите – Николай Василев, Илия Лингорски, Христина Христова и Биляна Раева.

      Бившият министър Николай Василев в своето експозе отбеляза, че печалившата стартегия за развитието на партията е воденето на дясно-центриска политика като ПП „НДСВ”, трябва да спре да се възприема като „балансираща”. Той подчерта, че за да участва в политическия живот е необходимо да се създаде „правителство в сянка”. Според него няма различия в идеите между останалите кандидати, единствената разлика е в „етикета, който представя този продукт – дясно центристка партия”. Василев отбелза, че НДСВ винаги е била най-реформаторската и модерна партия в България.

      Илия  Лингорски в представянето на своите идеи за резвитие на партията изложи три неща, в които вярва: НДСВ винаги е била партията с най-голям потенциал, партията започна от местаната към централната власт и НДСВ още има своя път и своето място в политическото пространство. Според г-н Лингорски НДСВ винаги е била полезна и никога не е вредяла на обществото , както икономически, така и политически. За него „центъра” е здравия разум. В заключение той подчерта, че „начина да успеем е да останем заедно”. Кандидатът за председател на ПП НДСВ, говори за изграждането на партийна структура, която да промени модела на партията от електорална към партия с установено членство и работещи структури. За него лидер на ПП НДСВ винаги ще бъде Негово величество Симеон ІІ, а ако бъде избран за председател ще продължи да следва заветите на Царя.

      Според  Христина Христова, НДСВ трябва да е в конструктивна опозиция, да критикува, тъй като смята, че париятата е основен конкурент на ГЕРБ. Според нея, НДСВ трябва да продължи да отстоява либералните си ценности, тъй като България има нужда от такава партия, каквато е НДСВ и подчерта, че НДСВ трябва да се обедини върху нови и свежи идеи. Г-жа Христова, обърна внимание, че е най-успешният кандидат на ПП НДСВ на парламентарните избори и е имала над 8% поддръжка в многомандатния район, в който е била кандидат за народен представител.

      Според  Биляна Раева, НДСВ има личности и те са капитала на партията, който трябва да бъде използван. Тя подчерта, че НДСВ е проход намиращ се межди „лявото” и „дясното” и НДСВ е партията, която смята да го пази. Според г-жа Раева трябва да се създаде механизъм, който да подпомага всеки един член и симпатизант на партията. Що се отнася до ограничения бюджет според Раева за всеки похарчен лев трябва да има възвръщаемост на него. В заключение Биляна Раева подчерта, че „не поста определя, а желанието”!

      По време на дискусията основните въпроси, които вълнуваха членовете и симпатизантите в Бургас бяха за имиджа на партията, партийното строителство, финансирането и комуникацията между структурите. В диалога се включиха и представители на НДСВ от Сливен, Ямбол и Стара Загора. Срещата завърши с пожелание на 28 ноември, когато ще е конгреса на партията да победи най-добрия.


Прочетено: 2746 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Американски Кокили за Строители мебели,кухни,вградени гардероби,спални,легла,секции,антрета,детски стаи,мебели за хола,офис мебел по поръчка Алекс пътят за никъде  мебели,кухни,вградени гардероби,спални,легла,секции,антрета,детски стаи,мебели за хола,офис мебел по поръчка Поглед от дрон Машините на Леонардо ЛЯТНА ЗАНИМАЛНЯ-ЛЯТНО УЧИЛИЩЕ Глухарчета ухажване деца
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development