Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

„Скандално съдийство опорочи дербито между „Черноморец - Бургас” и „Литекс”



08 Ноември 2009, Неделя



Скандално съдийство на Станислав Тодоров от Шумен беляза загубата на „Черноморец - Бургас” от „Литекс” с 1:2 в дербито на 12-ия кръг от първенството в „А” група на стадион „Лазур”. Домакините завършиха мача с двама души по-малко. Втори жълт и респективно червен картон получи Цветомир Цонков в 83-ата минута, а малко по-късно беше изгонен директно и капитанът Траян Дянков. Санкцията за Дянков беше наложена по сигнал на страничния съдия Цанко Симеонов извън игровата ситуация, което породи доста разгорещени спорове и възпламени страстите по трибуните. В общата си наказателна равносметка Тодоров включи 6 жълтги и 2 червени картона за „Черноморец” и 2 жълти картона за „Литекс”. Цифри, които са достатъчно показателни сами по себе си...

Скандално съдийство на Станислав Тодоров  от Шумен беляза загубата на „Черноморец - Бургас” от „Литекс” с 1:2 в дербито на 12-ия кръг от първенството в „А” група на стадион „Лазур”. Домакините завършиха мача с двама души по-малко. Втори жълт и респективно червен картон получи Цветомир Цонков в 83-ата минута, а малко по-късно беше изгонен директно и капитанът Траян Дянков. Санкцията за Дянков беше наложена по сигнал на страничния съдия Цанко Симеонов извън игровата ситуация, което породи доста разгорещени спорове и възпламени страстите по трибуните. В общата си наказателна равносметка Тодоров включи 6 жълтги и 2 червени картона за „Черноморец” и 2 жълти картона за „Литекс”. Цифри, които са достатъчно показателни сами по себе си...

     Реферът прояви нескрито пристрастие към  гостите през целия мач, ощетявайки фатално „акулите” с измислен фаул в опасна близост до вратата  в 56-ата минута, от който Христо Янев вкара победния втори гол. Преди това Вилфред Нифлор откри за „Литекс” в 18-ата минута след колективна грешка в тила на черноморци. Само осем минути по-късно Адриан Фернандес изравни след красива комбинация с Роберто Карбони. Изходът беше решен с подарения пряк свободен удар за гостите и точния удар на Янев в горния десен ъгъл. В хода на двубоя двата отбора си поделиха отделни периоди на надмощие, като пропуснаха по няколко удобни положения за още голове.

     В последните минути на дербито бургаската публика спонтанно започна да скандира „Мафия, мафия” по адрес на съдиите, а след края те бяха изпратени с бурни освирквания.

     След  загубата в прекия двубой „Черноморец” сдаде първото място на „Литекс”. Ловчанлии имат 28 точки и мач по-малко, а бургазлии останаха втори с 26 точки. 

Балъков: Под нивото ми е  да коментирам съдийството

     „Поздравявам  Литекс за победата, както и моите  момчета за показаната воля.

     Под н ивото ми е да коментирам съдийството. Според мен когато се играе дерби, както в случая между първия и втория в класирането, трябва да свири най-добрия български съдия. Днес определено не беше той.

Видимо е, че в България  има отбори, които  се опитват да играят Европейски футбол, но и третата страна трябва да е  налице, за да стават нещата както трябва.

     Лошото  е, че изгубихме двама основни  играчи, а вероятно няма да можем  да разчитаме и на Мартин Тошев, който  получи комоцио и ще прекара нощта  в болница. 

     Ще  направим всичко възможно да се възстановим  до следващия мач” , коментира Красимир Балъков на пресконференцията след края на двубоя.



Черноморец

Черноморец
Прочетено: 3259 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
ПЕПИ Флора Бургас 2009 УНИВЕРСАЛНА МАШИНА ЗА ШЛАЙФАНЕ НА СТЕНИ И БЕТОН, СВАЛЯНЕ НА СТАРИ МАЗИЛКИ ROKAMAT-2500 ЛВ. Пристанище Приморско врабец успях! Фрагмент от сграда в Бургас primorec Странджа ЛОНДОН Красимир Балъков Underground строителство
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development