Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Започна сформирането на екипи по проекта за обогатяване на извънкласни занимания на ученици



25 Ноември 2009, Сряда



Проведени бяха първите работни срещи по проекта за обогатяване на извънкласните занимания на бургаските ученици. По време на срещите започна сформирането на екипите и запознаването им с основните дейности по проекта „Училището в моя роден град Бургас – любимо и незабравимо”.

Проведени бяха първите работни срещи по проекта за обогатяване на извънкласните занимания на бургаските ученици. По време на срещите започна сформирането на екипите и запознаването им с основните дейности по проекта „Училището в моя роден град Бургас – любимо и незабравимо”.

     Той обхваща дейности по 3 направления  – презентиране на училищния живот, създаване на клубове по сценично изкуство и изграждане, и развитие на клубове по екология. В него ще вземат участие 1470 ученици от общо 37 училища в общината.

      Проучвания  на историята, символите и ритуалите на своето училище ще правят 660 ученика от 22 учебни заведения. Те ще пресъздадат училищните традиции с атрактивни презентации, рисунки и есета, които ще бъдат публикувани в общ сборник. Резултатите от ученическите проучвания ще бъдат представени по време на междуучилищен фестивал „Моят роден край” на 3 март.

      Клубове за драматично и сценично изкуство ще бъдат изградени в 9 училища. В тях ще вземат участие общо 300 бургаски ученици, които ще представят театрални и музикално-сценични постановки, и изложба на костюми и декори на младежкия фестивал на европейските културни ценности в Деня на Европа – 9 май.

      Други 510 ученици ще се включат в създаването и развитието на 12 клуба по екология. Те ще бъдат разпределени поравно между 4-те направления – „Опазване на въздуха и природните ресурси”, „Биоразнообразие в моя роден край”, „Защитени зони и територии” и „Черно море”.

     По 2 часа всяка седмица децата ще дават идеи и ще разработват проекти с практическа насоченост за екологичното равновесие в района на Бургас. Освен това учениците ще проведат конкурс за снимка, а най-добрите от тях ще бъдат подредени в изложба. Дейностите по това направление приключват през април в седмицата на Земята с Празник на младия еколог.

     Идеята  на проекта е да върне интереса на младите хора към българското училище, като заедно с това открива и стимулира талантливите бургаски малчугани.

     Стойността  на проекта е над 300 000 лв., а средствата са отпуснати от Европейския Социален Фонд на ЕС и Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.  


Прочетено: 3341 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Довиждане, лято! Ремонтиране рециклиране носачи на BMW E46 Пристанище Приморско Хималаи Цветя Мой хороший знакомый из Бургаса Залез Детски къщи Teddys house следобедно спокойствие ahtopol Колоски на белом фоне Български секс магазин
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development