Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Ученическо състезание „Натура 2000”



05 Декември 2009, Събота



През настоящия учебен срок Българска Фондация “Биоразнообразие” (БФБ) в партньорство с Регионалния инспекторат по образованието – Бургас, Дирекцията на Природен парк Странджа и РИОСВ – Бургас за втори път организира състезание “НАТУРА 2000” между училищата в Бургаска област. Целта на състезанието е да се стимулира интересът на учениците към защитените територии и видове на местно ниво, популяризиране на международните ангажименти, поети от България за опазването им, както и надграждане на природозащитната култура на учениците. Защото днес българската природа е поставена под сериозна заплаха и грижа на всеки от нас е, да опознаем и съхраним природното богатство на България. Това не би било възможно, ако не предадем знанията и любовта си към него на децата!

ЗАПОЧВА СЪСТЕЗАНИЕТО ЗА ЗАЩИТЕНИТЕ ТЕРИТОРИИ И ВИДОВЕ 
 

    През  настоящия учебен срок Българска  Фондация “Биоразнообразие” (БФБ) в партньорство с Регионалния инспекторат по образованието – Бургас, Дирекцията на Природен парк Странджа и РИОСВ – Бургас за втори път организира състезание “НАТУРА 2000” между училищата в Бургаска област. Целта на състезанието е да се стимулира интересът на учениците към защитените територии и видове на местно ниво, популяризиране на международните ангажименти, поети от България за опазването им, както и надграждане на природозащитната култура на учениците. Защото днес българската природа е поставена под сериозна заплаха и грижа на всеки от нас е, да опознаем и съхраним природното богатство на България. Това не би било възможно, ако не предадем знанията и любовта си към него на децата!

    Състезанието  „Натура 2000” ще се проведе в два кръга – училищен (по места) и финален (в Бургас), като право на участие имат всички ученици от 7 до 12 клас. Материали за самоподготовка на участниците, указания за провеждане на състезанието и примерни учебни тестове, бяха изпратени до всички основни, средни и професионални училища на територията на областта. Заявки за участие в състезанието се подаваха от училищата до 27 ноември, а самият училищен кръг се провежда през тази седмица. Материали за самоподготовка на участниците са достъпни за изтегляне и от интернет, в раздела „За студенти и ученици” на страницата на БФБ: www.bbf.biodiversity.bg

    Всеки кръг от състезанието ще включва тест и практически задачи. Писмените работи и в двата кръга ще бъдат проверявани от експерти на фондация “Биоразнообразие” и ще се оценяват по предварително изготвени критерии. За финалния кръг в Бургас, ще бъдат класирани най-добре представилите се участници от училищния кръг. 

    Състезанието  се реализира по проект, одобрен  от Министерство на образованието, младежта и науката и финансиран от Европейския социален фонд, чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, по схемата „Да направим училището привлекателно за младите хора”. При първото провеждане на състезнието в Бургаска област през 2006 година, в него се включиха над 400 ученика от 26 училища, но тази година предвид съвпадането на състезанието с грипната ваканция в областта участниците са доста по-малко.

Regional Office Bourgas
Bulgarian Biodiversity Foundation

Radostina Tzenova +359 888 508 502
Andriana Andreeva +359 88 66 99 496

53, Gourko Str.,bl.1,ap.1,Bourgas 8000
[email protected]
www.bbf.biodiversity.bg


Прочетено: 3425 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
ремонт носачи Ловец, авджия димитров ден Бургаски залез.JPG бургаска среща pepi Флора Бургас 2009 Приятели аз съботно кафе витраж4 БЪДИЩЕ
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development