Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Община Поморие бе наградена за толерантност



22 Декември 2009, Вторник



Община Поморие получи високо признание за своята висока социална активност и отговорност. На официална церемония в ТД „Адриана Будевска” кметът на общината инж. Петър Златанов беше награден с приза „Няма различие” на Движението на хората с увреждания. Отличието е искрената благодарност на инвалидите за толерантното отношение и подпомагането на интеграцията им в Поморие. Събитието беше организирано от Центъра за психологически изследвания, които за седма година отличават личностите, дали съществен принос в борбата за правата на българите в неравностойно положение.

Община  Поморие получи високо признание за своята висока социална активност и отговорност. На официална церемония в ТД „Адриана Будевска” кметът на общината инж. Петър Златанов беше награден с приза „Няма различие” на Движението на хората с увреждания. Отличието е искрената благодарност на инвалидите за толерантното отношение и подпомагането на интеграцията им в Поморие. Събитието беше организирано от Центъра за психологически изследвания, които за седма година отличават личностите, дали съществен принос в борбата за правата  на българите в неравностойно положение.

„Когато имаш отговорност  като политик, можеш  да направиш невероятни неща и да покажеш, че България е място, където хората наистина имат равни права. В други времена тези хора са се наричали герои.” заяви д-р Деана Инджова- директор на Центъра за психологически изследвания и лично връчи наградата. Трогнат, кметът на Поморие отвърна, че именно хората с увреждания са героите на нашето време, защото трябва да се доказват във всеки един миг от своето ежедневие. 

„Нашето общество е задължено  към вас. Общинската администрация ще продължи да работи за промяна на съзнанието на гражданите, които трябва да разберат, че хората с увреждания не са различни и трябва да бъдат приемани като равни.” развълнува се инж. Златанов.

Само преди  четири дни в Поморие бяха открити  два нови кабинета за рехабилитация  и логопедия, които да са в помощ  на децата с различни увреждания. Тогава инж. Златанов заяви, че приоритетен проект за следващата година ще бъде изграждането на цялостен рехабилитационен център за най-малките ни сънародници със специфични потребности.
 


Прочетено: 3287 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Барселона жици край пътя Списание Влъхвите ЛРД до паркинга на Пътна помощ АЗ Созопол Конкурс прическа Бургас 2009 Елена Стив и аз Флора Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development