Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Румяна Желева имала две биографии06 Януари 2010, Сряда"Нямам нищо за деклариране" - под това многозначително заглавие германският вестник "Тагесшпигел" публикува портрет на българската външна министърка Румяна Желева. Автор е софийският кореспондент на изданието Франк Щир, цитиран от "Дойче веле". Румяна Желева се смее много и с удоволствие. Че притежава и развит усет за хармония, това българската външна министърка демонстрира в началото на ноември с танцовото си изпълнение във вечерното шоу "ВИП Денс".

Тя заплаши със съд "Ди пресе", който я нарече "гангстерска невеста"

На снимката: Немското издание се усъмни в компетентността на Желева да представлява ЕС в тежки мисии

"Нямам нищо за деклариране" - под това многозначително заглавие германският вестник "Тагесшпигел" публикува портрет на българската външна министърка Румяна Желева.
Автор е софийският кореспондент на изданието Франк Щир, цитиран от "Дойче веле".
Румяна Желева се смее много и с удоволствие. Че притежава и развит усет за хармония, това българската външна министърка демонстрира в началото на ноември с танцовото си изпълнение във вечерното шоу "ВИП Денс".
40-годишната докторка по социология носеше лъскава бална рокля и развя русата си грива в грациозна румба на подиума.
Тя е номинирана за еврокомисарка по международното сътрудничество, хуманитарните помощи и управлението на кризи.
Някои критици огласиха съмненията си дали Желева притежава компетентността да представлява ЕС в тежки мисии.
През шестте месеца, откакто е външен министър, тя посети САЩ и беше приета от папата във Ватикана, но други акценти не постави.
Още от самото начало премиерът Бойко Борисов я представи като преходна фигура и именно като бъдеща еврокомисарка. На 12 януари тя ще трябва да убеди Европарламента, че е достойна за комисар.
На своята уебстраница Желева подробно документира: образованието си, получено в Немската гимназия в Бургас, следването в София по специалността "Социална педагогика", дисертацията, защитена през 2003 г. в университета в Магдебург на тема "Социални характеристики на предприемачеството в икономиките в преход", та чак до пътуванията си като евродепутат между 2007 и 2009 г.
В интернет се върти обаче нейна паралелна биография, където Желева фигурира като собственичка или ръководителка на различни фирми след 1995 г. - като се започне от инвестиционни фондове, участвали в приватизацията и се стигне до консултантската фирма "Глобал Консулт".
На този фон задължителната имуществена декларация на министърката за 2008 г. звучи изненадващо скромно. Навсякъде е нанесено "Нямам нищо за деклариране".
В средата на декември депутатът от Зелените в Европарламента Даниел Конд-Бендит се заинтересува от бизнеса на съпруга на Желева.
До август 2009 г. Красимир Желев е бил шеф на Централната кооперативна Банка (ЦКБ), която е част от смятания за съмнителен фирмен конгломерат ТИМ.
Всекидневник “Дипресе” попита дали пък за еврокомисарка не се готви една "гангстерска невеста", а Желева заплаши със съд заради клевета.

http://www.factor-bs.com/news-12709.htmlПрочетено: 8065 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
pepi Барселона Pepi Исторически музей, Бургас моите цветя Созопол Бургас, ФЛОРА 2008 Вече съм голяма МАШИНА ЗА БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ БУТАЛНА ПОМПА, AIRLESS,1300W, 220V-1940 ЛВ. само черноморец бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development