Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Кризата провокира новата галерия „Неси“07 Януари 2010, ЧетвъртъкТухлена стена напомня 100-годишната сграда в центъра на Бургас Шампанско ознаменува новия дом на познатата галерия „Неси“, която вече ще посреща приятели в модерната сграда на ул. „Хан Крум“. Неси Колева и семейството й поканиха снощи дългогодишните си партньори да споделят заедно радостта от новата придобивка.

Шампанско ознаменува новия дом на познатата галерия „Неси“, която вече ще посреща приятели в модерната сграда на ул. „Хан Крум“. Неси Колева и семейството й поканиха снощи дългогодишните си партньори да споделят заедно радостта от новата придобивка.
„Нямах никакво намерение за ново помещение, толкова си обичах старото място до операта, че още жаля за него. Колкото и парадоксално да звучи – кризата е виновна да отворя този нов дом. През лятото се разбра, че помещението тук остава без наематели и с подкрепата на съпруга ми се реших на тази стъпка“, не без вълнение разказа вчера Неси.
Всичко в интериорно отношение е правено специално за галерията – от допълнително вдигната стена пред единия прозорец през тухлената, изградена, за да напомня 100-годишната сграда, до постелката на входа, с втъканото „арт“. Окачкаващата система за картините е по-модерна, подът в по-дискретния край е покрит със специален паркет от дъб и реден с нетрадиционна фуга, а белите шкафове и етажерки са дело на дърводелеца Христо Янков. Освеженото лого на галерията пък е вдъхновено от художничката Мирослава Андонова.
Снощи Неси Колева, подбрала за случая изискан черен тоалет, едва успяваше да се справи с огромните букети цветя, да вдигне наздравица, да отдели внимание на всеки, дошъл да я поздрави.
Спцециално за събитието бяха изложени творби на художниците, участвали в основаването на галерията преди 12 г. - Лидия Кунева, Дамян Заберски, Ненко Токмакчиев, Ненчо Русев, Никола Станчев, Георги и Николай Янакиеви, Йордан Маринов. Публиката може да види произведенията и следващата седмица, а първата самостоятелна експозиция в новото артпространство ще бъде на бургаския художник Стойко Даскалов.

Автор: Йорданка ИНГИЛИЗОВА
http://www.factor-bs.com/news-12738.htmlПрочетено: 3895 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Арменската черква Сурп Хач Българско село красиви по всяко време Бургас, ФЛОРА 2009 Кедрите Международен Семинар на фризьорите София Кукерландия 2011, Ямбол Истанбул Wall! Пластири за отслабване Hoodia (Худия)
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development