Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Международен канал за трафик на хероин, преминаващ от Турция през България за страните от Европейския съюз, бе разбит от служители на ГДБОП



31 Януари 2010, Неделя



Международен канал за трафик на хероин, преминаващ от Турция през България за страните от Европейския съюз, бе разбит от служители на ГДБОП Успешната операция е проведена в сътрудничество с турските и испанските власти

В резултат на съвместната работа с партньорските служби, на действията на служителите от ГДБОП, колегите им от ОДМВР Бургас и Разград и под наблюдението на Окръжна прокуратура - Бургас, е разбит международен канал за трафик на хероин, преминаващ от Република Турция през България за страните от Европейския съюз. Установено е, че организатор на канала е Р.Й. от Кюстендил, а негови помощници - М.Ш. от с. Владимирово и Ю.И. от с. Подайва, Разградско. В схемата били включени Н.Н. от Каолиново и Я.Р. от Пазарджик, чиято задача била да пренесят контрабандно наркотици през българската граница.

      Работата по разплитането на случая започва в началото на октомври м.г., когато на влизане в страната през ГКПП - Малко Търново спецполицаите от ОДМВР-Бургас задържат българския гражданин Н.Н. с 28 кг хероин. На 16 октомври на ГКПП -Калотина е засечен неговият «колега» Я.Р. при опит да напусне страната. Под предната седалка в колата му са открити други 28 кг хероин, разпределени в 54 пакета.

      Спецполицаите установяват данни за съпричастност на задържаните към дейността на организирана престъпна група за незаконен трафик на наркотици към страни от Европейския съюз. В резултата на съвместните действия на българските и испанските власти на 6 ноември м.г., в момент на сключване на наркосделка за 15 кг хероин в испанския град Бургос, е задържан организаторът на международния канал Р.Й. заедно с трима българи и португалец. Р.Й. е настанен в испанския следствен арест и към него е повдигнато задочно обвинение за наркотрафик в големи размери.

      В хода на операцията са установени помощниците на тартора на групата М.Ш. и Ю.И. Така на 27 януари Ю.И. е задържан в дома му в родното му село и доведен в Бургас, където му е наложена мярка за неотклонение «задържане под стража» за 72 часа. В късния следобед на днешния ден предстои заседание по искането на Бургаска окръжна прокуратура за вземане на постоянна мярка «задържане под стража». В хода на разследването е установено, че неговият авер М.Ш. към момента е в чужбина, предприета е процедура по искане на европейска заповед за ареста му. Спрямо него ще бъде повдигнато задочно обвинение за наркотрафик в големи размери.

      Проведени са претърсвания и изземания от домовете, квартирите и автомобилите, ползвани от двамата, при които са събрани допълнителни доказателства, уличаващи ги в престъпление по чл. 242 ал. 4 от НК / наркотрафик в големи размери/. 
 


Прочетено: 4225 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Рибарският пристан в Созопол Конкурс прическа Бургас 2009 Приятелки в три цвята бургас ЛРД закачалки 2 УНИВЕРСАЛНА МАШИНА ЗА ШЛАЙФАНЕ НА СТЕНИ И БЕТОН, СВАЛЯНЕ НА СТАРИ МАЗИЛКИ ROKAMAT-2500 ЛВ. pepi Красимир Балъков Залез булка от Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development