Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Ученици и бивши учители обсъдиха традициите и историята на своето училище



01 Февруари 2010, Понеделник



Ученици и бивши учители от ОУ „Христо Ботев” в бургаския квартал Победа обсъдиха традициите и историята на своето училище. Срещата бе част от проекта за обогатяване извънкласните занимания на учениците „Училището в моя роден град Бургас – любимо и незабравимо”. 30 деца от 4 до 8 клас членуват в клуба, зает със задачата да представи символите, обичаите и традициите на своето училище. Малчуганите посрещнаха с цветя и стихотворения учителите на своите родители, след което представиха настоящия училищен живот, изучаваните предмети, проектите, в които участват и празниците, които честват. С мултимедийна презентация, изработена от самите тях, децата показаха как училището им се е променяло през годините, танците и песните, които изучават. Учителите на свой ред разказаха своите спомени за двора на училището, сутрешната гимнастика преди първия звънец, учебните занятия и в съботния ден, празнуването на тържества като Коледа, Нова годин, Първа пролет, 8 март и др.

Ученици и бивши учители от ОУ „Христо Ботев” в бургаския квартал Победа обсъдиха традициите и историята на своето училище. Срещата бе част от проекта за обогатяване извънкласните занимания на учениците „Училището в моя роден град Бургас – любимо и незабравимо”.
30 деца от 4 до 8 клас членуват в клуба, зает със задачата да представи символите, обичаите и традициите на своето училище.
Малчуганите посрещнаха с цветя и стихотворения учителите на своите родители, след което представиха настоящия училищен живот, изучаваните предмети, проектите, в които участват и празниците, които честват. С мултимедийна презентация, изработена от самите тях, децата показаха как училището им се е променяло през годините, танците и песните, които изучават.
Учителите на свой ред разказаха своите спомени за двора на училището, сутрешната гимнастика преди първия звънец, учебните занятия и в съботния ден, празнуването на тържества като Коледа, Нова годин, Първа пролет, 8 март и др.
Малчуганите с нескрито любопитство разпитваха бившите преподаватели как е изглеждало училището тогава, какви са били техните родители като ученици и какво са учели, какво харесват в училището сега.
Преподавателите изразиха мнение, че материалната база на учебното заведение е значително подобрена, както и че се гордеят, че са работили в ОУ „Христо Ботев”.
Децата разказаха и за останалите дейности по проекта като предстоящото им посещение на Държавния архив в Бургас и подреждане на рисунките им в изложбата „Моят роден край” през месец март.
В края на срещата учениците разказаха какви искат да станат – художници, спортисти и учители, и си пожелаха непринудените им разговори да се превърнат в традиция.
Освен децата в ОУ „Христо Ботев” проучвания на историята, символите и ритуалите на своето училище ще правят още 630 ученика от 21 учебни заведения. Идеята на проекта е да върне интереса на младите хора към българското училище, като заедно с това открива и стимулира талантливите бургаски малчугани.
Над 300 000 лв. са средствата по проекта, отпуснати от Европейския Социален Фонд на ЕС и Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.





Христо Ботев, училище, бургас

Христо Ботев, училище, бургас

Христо Ботев, училище, бургас

Христо Ботев, училище, бургас
Прочетено: 3836 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Салат дьо Шоп Европейка Инкубатори за люпене на яйца самолет Конкурс прическа Бургас 2009 културен център Казанчето, Странджа Графила 2009, Бургас Флора -Бургас-2009.JPG Пристанище Приморско Мандарин Международен Семинар на фризьорите София
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development