Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Готови са новите правила за прием в детските градини



01 Февруари 2010, Понеделник



Новите правила за прием в детските заведения на територията на община Бургас са изготвени и утвърдени от кмета Димитър Николов. До края на месец януари те ще бъдат публикувани в сайта www.burgas.bg /раздел „Образование”/, заедно с информация за броя на свободните места.

Новите правила за прием в детските заведения на територията на община Бургас са изготвени и утвърдени от кмета Димитър Николов. До края на месец януари те ще бъдат публикувани в сайта www.burgas.bg /раздел „Образование”/, заедно с информация за броя на свободните места.
Приемът на деца в яслени групи започна от 1.01.2010 г. и приключва на 30.04.2010 г., а приемът на деца - І-ва възрастова група в детски градини започва от 1.04.2010 г. и приключва на 30.04.2010 г.
Родителите могат да подават документи в повече от едно детско заведение. С предимство се ползват деца-сираци и полусираци, трето и следващо дете в многодетно семейство и деца-близнаци, друго дете в семейството, което посещава същото детско заведение и деца на родители с постоянен или настоящ адрес към съответната териториална дирекция по техен входящ номер.
Списъкът с приетите деца ще бъде обявен на 28.05.2010 г. в сайта на общината и изнесен на видно място в съответното детско заведение.
Децата ще бъдат приети само на едно място, като всяко заявление в различни детски заведения се приема като равностойно!
В едноседмичен срок след публикуването на списъците с приетите деца родителите писмено декларират кое е избраното от тях заведение.
При липса на свободни места служителите от дирекция „Образование и демографски въпроси” предлагат на родителите място в друго детско заведение при съществуваща възможност за прием.
Деца, непостъпили в детското заведение до 10.09.2010 г., отпадат от списъчния му състав и мястото им се заема от следващото класирано дете.
Миналата година Община Бургас построи и откри една нова детска градина, а през настоящата пред завършване са още три. В новия бюджет са заложени средства за пета нова детска градина.




Прочетено: 3919 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Рибарският пристан в Созопол Созопол В солнечный день Цвете Цъфнали череши трансвагон аз Над Община Бургас Есен в Странджа пепи
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development